Aktier, andelar mm - Kapitalförsäkring

Under "Aktier, andelar mm" står följande
"Företaget har lämnat lån eller har andra fordringar såsom kapitalförsäkringar. Årets förändringar såsom lämnande av nya lån, amorteringar, insättningar i kapitalförsäkringar m.m. ska specificeras."

Därefter nämns inte kapitalförsäkring mer i de menyer och undermenyer som visas på sidan. Var ska jag fylla i värdet på en kapitalförsäkring? Detta får gärna förtydligas.

Kommentarer

  • Hej!

    I digitala årsdreovisningen så har vi valt att tillämpa den förenklingsregler som man kan tillämpa i en årsredovisningen för mindre företaget enligt K2. Det innebär att en kapitalförsärking kommer att ligga i posten Finansiella anläggningstillgångar i den förkortade balansräkningen som ligger i Digitala Årsredovisningen. När man kommer in på Aktier, andelar så klickar man på knappen "Visa alla fält" så ser man det ingående saldot på kapitalförsäkringar som ligger på raden Andra långfristiga fordringar. Har man betalat in pengar till sin kapitalförsäkring under räkenskapsåret så skriver man in det under "Årets förändringar såsom lämnande av nya lån, amoteringar, insättningar i kapitalförsäkringarm mm" på anvisad rad. Då får man använda raden Årets lämnade lån (företaget har lånat ut pengar till försäkringsbolaget för kapitalförsäkringen). Har man tagit ut pengar på sin kapitalförsäkring så skriver man det på raden Årets amoteringar.    Återkom om du har ytterligare funderingar.

    Med vänlig hälsing

    Lena Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.