Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändra användarnamn på användare

Hej!
Jag är kassör i föräldraförening på en skola, jag kommer vara kassör ett läsår till. När jag installerade BL e-Ekonomi för flera år sen tog jag mitt namn som inloggningsnamn men nu är det lite dumt eftersom jag kommer sluta. Skulle vilja byta till till skolans namn som användarnamn.

Kommentarer

 • Hej Sven.

  Det är absolut möjligt att ändra användaruppgifter i BL Ekonomi. Det gör du under Övrigt - Inställningar och sedan fliken Användare. Där kan du ändra till de uppgifter som önskas.

  Utöver detta så ser gärna att du också skickar in en Ändring av användaruppgifter-blankett till oss.
  Jag bifogar här länken där du kan fylla i denna blankett och antingen posta eller scanna och sedan maila in till oss.

  Ha en bra dag!

 • Hej !
  Vi (icke momspliktig förening utan arbetsgivaransvar/löneadministration) har använt BL Start sedan 2015 och är nu i molnet med BL Administration sedan februari i år.
  Ser fråga/svar gällande byte av användarnamn/användare daterat oktober 2015.
  Detsamma blir aktuellt för oss när ny kassör utses eller då den av styrelsen utsedde ersättaren till kassören måste ta över ansvaret för föreningens bokföring.
  Frågor:
  1.Kan både nuvarande användare och ersättare ha tillgång till/arbeta i programmet redan idag?
  2.Om så inte är fallet kan vi "registrera" ersättaren eller på annat sätt förbereda så att hen enkelt kan ta över bokföringsarbetet om/när detta blir aktuellt?
  3.Gäller annars fortsatt anvisningarna för byte av användarnamn/användare som meddelades i svaret oktober 2015?
  Vänliga Hälsningar
  Rune
 • Hej,
  1. Båda kan installera programmet och vara kopplade mot databasen. Dock kommer ni inte kunna jobba/vara inne i bolaget samtidigt.
  2. Se svar ovan.
  3. Användarna är kopplade till den lokala datorn. Men vill ni byta namn och användare på kundnumret behöver ni skicka in en ändringsblankett som ni hittar på bjornlunden.se under Kontakta oss.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
 • Hej Julia och tack för svar. Kollade i användarmanualen under "Kom igång../Användarrättigheter" där bra info hur fler användare registreras.
  Krav på ändringsblankett innan komplettering med ytterligare användare/hur med installation programvara i dennes dator/någon påverkan på licens/avgift för abonnemang?
  Mvh Rune

  Rune
 • Hej,

  Man kan vara hur många användare man vill, men dock inte inloggade samtidigt i företaget. Vill man kunna vara flera som ska kunna vara inne i företaget samtidigt och jobba så måste man köpa till fler användare på sin licens.

  När det gäller Ändringsblankett så skriver man i detta som i ert fall när det är en ny användare, alltså en ny kassör.
  Skickar ni inte in en ändringsblankett så vi kan byta namn på den ansvarige användaren (kassören) så kommer licensen stå på den tidigare kassör som fanns i föreningen.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.