Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Ändra förfallodag på endast förhandsgranskade fakturor

tänkte skriva ut en bunt fakturor, dvs 152 st, men börjar med att förhandsgranska för att se att allt ser bra ut. Tyvärr blev förfallodatum inte vad jag önskade och programmet har fastställt datum även om jag försöker ändra och göra en ny förhandsgranskning. Måste jag öppna varje faktura och göra ändringen manuellt eller finns det ett smidigare sätt. Fakturorna är inte utskrivna bara förhandsgranskade.

Kommentarer

 • Hej Maria

  Förfallodatumet ställs in på några olika ställen i programmet:

  • Du kan göra en generell inställning under Arkiv - Företagsuppgifter - Fakturering där antal dagar i rutan vid Betvillkor (betalningsvillkor) bestämmer förfallodatum.
  • På kundkortet kan du göra en kundunik inställning, dvs att en viss kund ska ha ett eget villkor vad gäller antal betalningsdagar. Detta ställs in på kundkortets flik Grunduppgifter.
  • I samband med att man skriver ut fakturor kan man ange ett fast datum för förfallodag vilket då sätts på samtliga fakturor vid utskriftstillfället.

  I ditt fall tror jag att det sistnämda alternativet kan vara en lösning eftersom du inte skrivit ut dina fakturor än utan bara förhandsgranskat dem.

  Lycka till och ha en fortsatt bra dag!

  Bifogad fil:

  Elisabeth Admin
 • Jag vet att jag kan styra förfallodagen på olika sätt. Vad man måste tänka på är att om fakturadag eller förfallodagen inte ändras innan man förhandsgranskar fakturorna innan utskrift måste man öppna varje faktura och ta bort datumen på var och en.....eller skriva ut en av alla 152 st, som jag hade, varpå alla blir markerade som utskrivna och då kan man gå till utskrift och välja "redan utskrivna" varpå man får frågan om man vill ändra datum.

  Väldigt omständigt men eftersom datum ställs och inte kan ändras efter att man förhandsgranskat så får man gå den långa vägen.

  Det ordnade sig iaf den här gången med lite klur...

 • Hej!

  Vi har diskuterat fram och tillbaka vad förhandsgranskningen ska påverka. Numer finns en inställning i företagsuppgifterna som avgör om fakturanummer ska sättas vid förhandsgranskning – i fakturaregistreringen. Den påverkar dock inte faktura-/förfallodatum. Kanske skulle vi ha samma inställning för datum?

  Jörgen Support
 • En förhandsgranskning ska vara till för att upptäcka eventuella fel som man kan rätta till innan man skriver ut. Så jag välkomnar om ni har samma inställning för datum som med fakturanummer.

 • Hej!

  Om du under arkiv - företagsuppgifter - fakturering inte har rutan sätt fakturanummer vid förhandsgranskning aktiverad så kommer programmet inte att sätta något fakturadatum eller förfallodatum när du klickar på förhandsgranska inne i fakturaregistreringsfönstret. Om man däremot förhandsgranskar via fakturautskrift blir problemet du haft (och hittat en omständig lösning på).

  Vi får diskutera om detta går att lösa smidigare!

  M v h

 • Har samma problem som tidigare frågeställare Maria hade för 2 år sedan. Verkar inte ha hänt något för när jag nu ska skriva ut ett antal fakturor som jag sammanställde förra veckan så får jag förra veckans fakturadatum på fakturorna? Förstår inte varför ni kan ha det så. Fakturadatum ska väl vara det datum fakturorna skrivs ut i normalfallet? Eller så borde åtminstone jag kunna lägga in önskat datum i samband med utskrift. Och förfallodatum bör ju följa fakturadatum.
  Jag har förhandsgranskat fakturorna allteftersom jag gjort dem färdiga eftersom jag vill binda ett fakturanummer till fakturaunderlaget.  
  Hoppas att det är jag som bara har missat någon inställning .........
  (Bortsett från vid löpande bokföring så är programmet enligt vår uppfattning,mycket omständligt att arbeta i )
 • Hej Kenth,

  Har man i krysstat att man ska sätta fakturanummer vid förhandsgranskning sätts även datumet i det läget.
  Så man kan säga att datum och fakturanummer sätt samtidigt.

  För det gör det även när man inte har bocken i utan man låter programmet sätta fakturanummer när man skriver ut fakturan.

  Vill du ändra datumet efter att fakturanumret/ datumet blivit satt får du antingen öppna fakturan igen via Fakturaregistrering- Öppna eller skriva ut fakturorna under fakturautskrift så att de hamnar under urvalet utskrivna, skriver du sedan ut dom därifrån får du frågan om du vill sätta om fakturadatum/förfallodatum.

  M v h

 • Läst och förstått men tycker inte om svaret.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.