Till senaste kommentaren

Flytta konto i årsredovisningen

Hur ändrar jag så att konto 4010 hamnar under "Råvaror o förnödenheter" istället för "Handelsvaror"?

Kommentarer

 • Hej!

  Det finns två sätt att flytta ett konto till en annan post i årsredovisningen. Det ena är att redigera mallen för resultat- och balansräkningen. Då går du till fliken Årsredovisning och sedan knappen Redigera mall. Välj sedan vilken flik/mall du ska redigera. För varje post finns ett kontointervall. Om du vill flytta exempelvis konto 4010 lägger du till det kontot på den rad/post du vill att den ska visas i årsredovisningen och tar bort kontot från det kontointervall som den tidigare låg i. Ett konto kan endast kopplas till en post och får alltså inte ligga på mer än en rad. Om du vet att ett visst konto ska vara kopplat till en viss post varje år är det en fördel att välja detta alternativ.

  Det andra sättet är att flytta kontosaldon. Det gör du under fliken Balans & Resultat och sedan knappen Balans & Resultat. Här kan du välja att flytta hela eller dela ett kontosaldo. Du väljer själv om det gäller för både innevarande och föregående år eller om det gäller endast ett av åren. Välj mellan flikarna Flytta kontosaldon/Dela kontosaldon nederst på sidan. Om du ska flytta exempelvis konto 4010 väljer du den första fliken och markerar sedan kontot. Välj vilket/vilka år som gäller och klicka på rullgardinsmenyn för att välja vilken post kontot ska flyttas till. När en flytt/delning är gjord kommer kontoraden att vara blåmarkerad. Detta påverkar inte bokföringen, utan endast hur beloppen presenteras i årsredovisningen. Det här alternativet används med fördel när det kan ändras mellan åren vart ett konto ska presenteras. Dock så följer en flytt med mellan åren om du använder funktionen Öppna från föregående år. För att se en film om detta, klicka här
  .

  Med vänlig hälsning

  Björn Lundén AB
  (Uppdaterad )
 • Hej! För mig funkar det inte att dela eller flytta kontot. Jag har testat, kollat på filmen men inget händer... bugg?
  Annika
 • Hej,
  Kontrollera om kontot/raden du försöker flytta är blåmarkerat. Om så är fallet är kontot redan flyttat. Du behöver då återställa kontot (Återställ konto i funktionspanelen) och därefter försöka igen. Tänk på att när du återställer så återställs även föregående år saldo om det var flyttat.

  Hoppas detta löser ditt problem.
  Anneli Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.