Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Meddelande att angiven mapp är inte en företagsgrupp

Min dator har kraschat och jag har installerat om programmet men kan inte starta programmet för att hämta säkerhetskopia - felmeddelande "Angiven mapp är inte en företagsgrupp"

Kommentarer

 • Hej Marchus,

  Företagsgruppen är den mapp där företagets databas ligger sparad i datorn. Normalt är sökvägen till den platsen C:\Användare\Delat\Delade dokument\BLaData. Det som avgör att denna mapp är en företagsgrupp är filen sysdata.mdb. Saknas den känner programmet inte igen platsen som en företagsgrupp. Du kan om du vill prova att kopiera in en ny sysdata.mdb från C:\ProgramData\BLA\ReadWriteFiler och prova att starta om programmet.

 • Hej jag har gjort detta men tyvärr så är det samma felmeddelande kvar. Min sökväg är C:\Användare\Delat\Delade dokument\BLaData. Jag har hämtat en ny sysdata.mdb fil från den angivna mappen och installerat om programmet. Sysdata.mdb är 1424 kb. Programmet är installerat på den förslagna sökvägen C:\ProgramFiles (x86)\BL\BLa

 • Hej,

  Då skulle jag rekommendera att göra följande, förutsatt att du inte har nån skarp data sparad i programmet på den här datorn, utan hade tänkt läsa in säkerhetskopior:

  Ta bort mappen BLaData under C:\Användare\delat\delade dokument
  Ta bort mappen BLa under C:\ProgramData (ligger som dold mapp)

  Sedan starta upp programmet på nytt så ska dessa systemfiler skapas om och det borde fungera bättre att starta upp programmet.

  Om inte detta löser problemet är nog bäst ifall vi kopplar upp mot din dator och fjärrstyr. Ring gärna in till oss i så fall på 0650-54 14 05 och fråga efter teknisk support!

  MVH

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.