Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Anl. register/justering av avkrivningsbelopp

Hej!

jag vill justera den sista avskrivningsbeloppet, som inte blev korrekt fördelat (inlagt med 33%) och är redan avskriven en antal månader, se nedan bild för mer info. Hur kan man justera sista beloppet (2100) så att det blir jämn fördelat på kvarvarande avskrivningsperioder utan att det sker någon påverkan på tidigare avskrivningsperioder?
Inköpvärde: 210 000 SEK
Avskrivningstid: 3 år, börjat från 201810


Tack för hjälpen!

Kommentarer

 • Hej Rezoana!

  Du får gå in på den posten i anläggningsregistret och ta fram avskrivningsplanen. Klicka på den sista raden som inte ska ändras. t ex. 201812 och välj att låsa den raden. Då blir alla avskrivningar till och med den perioden låst. Ställ dig sedan på nästa rad och klicka på knappen Fördela. Du får då fram hur mycket som det är kvar att skriva av, skriv in hur långt du vill göra avskrivningar (202109) och klicka på OK. Nu kommer programmet att räkna om resterande avskrivningar och fördela ut på de månader som är kvar fram till och med det datum du satt. Avskrivningarna kommer att bli låsta så de ligger kvar.
  Du kan kontrollera under Ver.reg och serien # så det stämmer.

  Är du osäker på hur du gör eller behöver mer hjälp får du gärna ringa in till oss på tfn 0650-54 14 05 mellan 9.30-16.00 (lunch 12.00-13.00)

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.