Till senaste kommentaren

Antal exemplar vid utskrift av fakturor som skickas per epost

Hej!
Vet att det går att kryssa för i rutan "Skriv ut dokument som skickas med ePost/E-faktura"

Men vill endast få ett ex: Kopian helst, annars får jag alltid kasta ett papper (onödigt)!

Vet att det går att bocka i att jag endast vill få ett ex, men då blir det ENDAST ett ex även för de fakturor som INTE skickas via ePost i samma leverans, då blir det besvärligt, måste då ta kopia...

Hoppas det går att lösa på något smidigt sätt!

Vänligen Annika

(Uppdaterad )
Visa bästa svaret

Kommentarer

 • Hej Annika!

  Det går att lösa om du under Arkiv- Företgasuppgifter- Fakturering. Boka i "Aktivera egna ex. vid utskrift kunddokument"

  I fönster för utskrift kommer du då får två utskrift alternativ gällande exemplar. Hur många som skrivs ut till kund samt hur många som skriv ut till dig. Blir manuell hantering av det då det tyvärr inte finns något funktion för just det där..

  http://blasupport.blinfo.se/artiklar/fakturerin...

  mvh,

  (Uppdaterad )
 • Hej igen Linus!
  Ja nu har jag gjort som du föreslog, och det var ju bra, det är bara det, om jag skickar exempelvis 10 fakturor idag, varav 7 st går med E-post och de resterande 3 skickas i kuvert med vanlig post, så skrivs det ut 3 exeplar av varje!
  Jag förstår att jag i det fallet ska skriva ut de olika alternativen var för sig, men det skulle verkligen förenkla om det går att ordna på något smidigare sätt!
  ÖNSKEMÅL:
  Kan man få med i önskelistan att kunna bocka i att de fakturor som skickas med E-post, skrivs ut i 1 ex
  Vänligen Annika

  (Uppdaterad )
 • Hej Annika,

  Ja precis som du säger får du skriva ut de olika alternativen var för sig. Här kan du sortera fakturorna genom att klicka på @ - tecknet i den ena kolumnen, för att få alla fakturor som skickas med E-post i följd.

  Det finns tyvärr ingen annan funktion för detta just nu, men jag tar ditt önskemål vidare.

  Ha en fortsatt fin dag!

  Mvh

  (Uppdaterad )
 • Hej igen!

  Om du har inställningen egna ex samt skriv kopia på orderdokument aktiverat i företagsuppgifterna och i utskriftsdialogen väljer 1 ex till kund och 1 eget ex borde det bli som du önskar. Fakturorna som går via mail kommer att att skrivas ut i 1 ex (där det står kopia) och egna ex skrivs ut i 2 exemplar varav det på den ena står kopia.

  M v h

  (Uppdaterad )
  Bästa svaret
 • Hej igen!
  Jag har inställningen "Aktivera egna ex" under Grunduppgifter samt "skriv kopia" under nummerserier aktiverat under företagsuppgifter
  Och allt fungerar jättebra, MEN om jag varje gång jag ska skriva ut följesedlar respektive faktuor GLÖMMER (och det händer ganska ofta) att varje gång skriva i "1 eget ex" + "1 kopia" där det förifyllt redan står 2, innan jag går in och kontrollerar att allt är rätt på fakturor och fs, så kommer det ut ett antal fler kopior än jag behöver och därför måste kasta

  Jag efterlyser att PERMANENT kunna bocka i 1 + 1 ex, och undrar om det finns någon möjlighet till det?

  Sedan är det 1 sak till:
  När jag skickar fakturor via E-post
  Så är det så att vi oftast/alltid har flera konsulter (5-20st)knutna till varje företag, som finns med i min "referenslista" (Er referens:)
  Det vore praktiskt att även kunna skicka följesedeln till dem i samband med att man skickar fakturan, men funkar det rent praktiskt och hur gör jag isåfall!????

  /Vänligen Annika

  (Uppdaterad )
 • Hej Annika,

  Om jag förstår dig rätt så vill du i utskriftsdialogen som standard ha 1+1 utskriftsexemplar, du kan ändra utskriftsexemplar till kund från 2 till 1 via Arkiv - Blanketter - ställ dig på raden för faktura/följesedel och välj knappen Ändra antal.

  På fråga 2 så blir tyvärr svaret att det inte finns någon programlösning för detta i dagsläget.

  Mvh,

  (Uppdaterad )
 • Perfekt!
  Tack snälla
  Ha en fortsatt bra kväll

  Vänligen Annika

  Fråga 2 avvaktar vi med tillsvidare och hoppas på en programlösning framöver

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.