Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Antalsredovisning i kontoreskontra

Hej!
Jag använder kontoreskontran i två fall, bägge är avräkningskonton i valuta. På kontot använder jag därför valutakontofunktionen, men denna hänger inte med in i kontoreskontran. Dvs när jag skriver ut en rapport ser jag beloppet i SEK men inte antalet (EUR tex). Går detta att få med på rapporten? Om det inte går, finns det någon lösning för att koppla ihop uppgifterna med hjälp av Excel eller liknande (vi kör SQL databas)? Har hittat tabellerna men jag hittar inget som kopplar raden i kontoreskontran till raden på verifikationen.

Kommentarer

 • Hej Joakim,

  Detta går eventuellt att lösa med en så kallad SQL-fråga, men det är inget jag vågar lova. En kollega som tyvärr inte är plats idag måste kika på det här. Förhoppningsvis kommer han tillbaka den här veckan. Jag ber honom återkomma till dig så fort han är tillbaka.

  Ha en fin kväll!

  Mvh

  Fia Support
 • Hej!

  Jag har nu kollat på din fråga och att koppla antal i verifikationsregistreringen till transaktionen i kontoreskontran är inget problem. Däremot kan SQL-frågan inte nolla ut transaktioner på samma sätt som den vanliga utskriften av kontoreskontran. Inte heller kan den summera saldot på varje kund/leverantör eller vad man nu lagt som nivå 1.

  Om du väljer Arkiv, Systemunderhåll, SQL-fråga, och där skriver:

  select ktoresktrans.no1 as [Ledtext 1], ktoresktrans.no2 as [ledtext 2], ktoresktrans.Datum, ktoresktrans.Verserie, ktoresktrans.Verno, ktoresktrans.Text, ktoresktrans.Belopp, vertr.Antal from ktoresktrans
  inner join vertr on ktoresktrans.transid=vertr.id
  where datum <='2016-12-01' and ktoresktrans.kto='2991'
  order by ktoresktrans.no1, ktoresktrans.no2

  Sedan ändrar på datum och konto kommer du se alla transaktioner kopplade till kontot.

  Hälsningar

  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.