Till senaste kommentaren

Systemlöneart och "vanlig löneart" i BL Lön Plus

Hej!
Jag har en kund som använder sig av kalendarium för allt utom semestern. Där använder de löneart 141 då de alla har fast månadslön. Trots att jag hjälpt dem att göra så löneart 141 räknar ner betalda semesterdagar, så gör den inte det. Kan man inte använda "vanliga lönearter" när man har BL plus?

mvh Gitte
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,
  Om du arbetar med lön plus och avvikelser måste du också använda det för semester också. Du behöver inte vara inne i kalendariet för att använda avvikelser, inne i löneregistreringen kan du klicka på knappen avvikelser och där välja semester.
  Du kommer aldrig att få en nedräkning av varken semesterdagar eller semesterlöneskuld om du använder de treställiga lönearterna (141). I det lilla löneprogrammet använder man de här treställiga lönearterna och man kan med en inställning få programmet att räkna ner dagar på den semesterhantering som finns i det programmet. Har du lön plus har du helt andra fält och helt andra beräkningar och då MÅSTE du använda avvikelser för semester.

  Ha en bra dag
  (Uppdaterad )
 • Hej!
  När man använder avvikelser, hur gör jag då för att få semester företagsledare bokfört på ett konto och semester anställda på ett annat konto?
  Mvh
  (Uppdaterad )
 • Hej Carina,

  Normalt sett bokförs inte kostnaden för semestern vid uttag, utan den sker vid uppbokningen av semesterskulden. Tyvärr finns ingen möjlighet att kostnadsföra uppbokningen på olika konton, utan den bokas alltid mot t ex 7090, eller det konto ni använder för förändring av semesterlöneskuld.
  Om ni istället vill kostnadsföra semestern vid uttag så kan vi styra det till olika konton. Kontakta oss i sådant fall så hjälper vi er med detta.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.