Till senaste kommentaren

Är det semestergrundande att ta semester mellan föräldraledighet?

Hej,

Jag har en kund där en anställd är föräldraledig till 100%. I nov, dec och jan har hon tagit ut semester mellan föräldraledighetsdagar. När jag kollar semesterskulden per 2020-02-29 så ser det ut som hon har tjänat in 4 dagar semester under 190401-200229. Detta kan ju inte stämma att bara för att hon tar semester in emellan så börjar hon tjäna in semesterdagar? Eller?

Hon gick på föräldraledighet nov 2018 så det första 120 dagarna som man tjänar in ca 10 dagar är redan förbrukade innan vår pågående semesterår.

Ska jag justera några inställningar i programmet eller har jag matat in infon fel i kalendern?

Mvh Kajsa

Kommentarer

 • Hej Kajsa,
  Ja, semester är semesterlönegrundande och räknas som "närvaro"-tid. Om man räknar totalt antal uttagna semesterdagar/arbetade dagar i semesteråret/365*semesterrätten så bör du få fram samma svar som programmet, tänk på att man alltid avrundar semesterdagar uppåt.

  Önskar dig en trevlig dag!
  Med vänlig hälsning
  Madelene Support
 • Då stämmer det inte i beräkningarna i programmet. Hon har tagit 18 dagar i semester. (18/365)*25dgr=1,25 dgr dvs 2 dagar då. Programmet säger att hon tjänat in 4 dagar. Hon har varit föräldraledig sedan november 2018 fram till att hon i november 2019 tar ut 5 semesterdagar, i december 5 dagar och i januari 2020 8 dagar. Alla dagarna där i mellan har jag lagt in som föräldralediga.
  Programmet måste ju räkna fel då. Hur kollar jag detta?
  Mvh Kajsa
  Kajsa
 • Hej igen,

  Det lättaste är nog om du ringer in till våran lönesupport på telefonnummer 0650-541405 så kan vi tillsammans se över beräkningarna.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.