Till senaste kommentaren

Autogiro - bestämma antal dragningar i förväg

Hej

Jag har lagt upp autogiro och personen har sagt att den vill betala 500 kr/månad. Ska jag då fakturerar en faktura med inställning dragning varje månad på totalt 6 000 kr/år eller måste jag göra tolv fakturor som jag skickar iväg. Kan inte läsa mig till vilket belopp jag ska registrera och jag har valt tillsvidare så det innebär ju att det kan bli långt fler än tolv betalningar.

Kommentarer

 • Hej Maria,

  Du anger priset 500 kr i fakturaregistreringen och har under fliken Avtalsorder möjlighet att ange 12 debiteringar om det inte ska utföras fler än så. Väljer du vid periodkod för autogiro "betalning på angiven dag" så skapas en autogirofil när du skriver ut/uppdaterar avtalsfakturan för t.ex. period 202001. När du sedan går in under utskrift - kunddokument - avtalsfaktura och väljer period 202002 så dyker kunden upp där och du kan återigen skriva ut avtalsfakturan för den perioden så skapas en ny fil för den perioden. Efter 12 perioder avslutas avtalsordern och dyker inte längre upp i listan vid utskrift.

  Vid periodkod för autogiro går det även att välja t.ex. periodicitet månad. Väljer du det alternativet så skapas filen bara en gång i samband med att du skriver ut den första avtalsfakturan i detta exempel för period 202001. Den filen gör sedan en dragning varje månad kommande 12 månader där dragningsdatumet varje månad blir det förfallodatum som blir på den första fakturan. Väljer du detta alternativ bör du se till så att du har version 2020 av programmet då vi i en version under 2019 hade problem om man angav just ett exakt antal debiteringar i kombination med periodicitetskod.  Läs mer om inställningar för autogiro via länken nedan:

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/fakturering/upplaggning-fakturering/bl-fakturering-plus-avtalsfakturering/


  M v h

  Anders Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.