Till senaste kommentaren

Betala leverantörsfakturor via fakturanumret

Kan jag välja löpnummer vid inregistrering av en leverantörsfaktura. När kunden betalar sina leverantörsfakturor vet han inte vilket löpnummer som använts vid inregistrering. Hur hittar jag enklast fakturan för en avbokning i systemet. Kan jag söka på leverantörens fakturanummer eller namn?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Lisbet,

  Programmet väljer automatiskt nästa löpnummer utifrån det löpnummer som står under arkiv - företagsuppgifter - leverantörsreskontra - raden nästa löpnr.

  I rutinen Betalning leverantörsfakturor kan du klicka på rubriken Fakt.nr och sedan skriva fakturanumret så söker programmet fram aktuellt nummer, samma sak gäller vid sökning på leverantörens namn.

  Bifogad fil:

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Det enda som händer när jag klickar där är att jag får fakturorna i fakturanummerordning men jag hittar ingenstans där jag själv kan knacka in fakturanumret.
  Kan jag skriva ut registrerade leverantörsfakturor före uppdatering för kontroll?

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  När kolumnen sorteras i nummerordning är det bara att börja skriva fakturanumret så söker programmet automatiskt i den kolumnen, det dyker alltså inte upp någon speciell ruta eller liknande för att skriva numret.

  Det går tyvärr inte att skriva ut de fakturor som ligger färdig för uppdatering.

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Måste jag för varje betalning klicka på Fakt.nr? Har man 130 fakturor som ska bokas av så blir det ju tämligen omständligt.

  (Uppdaterad )
 • Hej Lisbet,

  När du registrerat betalning av en faktura, är det bara att skriva in numret på nästa faktura du vill betala. Du behöver alltså inte klicka i kolumnen för Fakturanummer efter varje.

  Ha en bra dag

  Marie Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.