Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Avskrivning på maskiner

Jag har en IB på maskiner och inventarier för 2014på 7702 kr som jag skall göra avskrivning på. Men Min gamla dator, som det här beloppet avser, kraschade i början av året och är därför ute ur leken. Den nya datorn har jag bokfört som förbrukningsinventarie då det var en billig dator. Hur får jag bort den gamla i deklarationen? Räcker det med att jag kryssar i rutan på skatteverkets sida, där jag deklarerar, att bolaget saknar tillgångar och skulder eller måste jag göra på något annat sätt
Solveig Thudin
för Bosse Andersson

Kommentarer

 • Hejsan!
  Jag antar att detta är en enskild firma du håller på med. Hur du då ska göra beror på om du gör ett förenklat årsbokslut eller ett traditionellt årsbokslut.

  I det förenklade årsbokslutet kan du göra din beräkning av årets avskrivning enligt kompletteringsregeln (20 procents-regeln) och då blir det skattemässigt lägsta tillåtna värde 0 kr. Detta ger då en avskrivning på 7 702 kr.

  Gör du ett årsbokslut enligt de traditionella reglerna ska du utrangera din tillgång redan i ditt anläggningsregister och då blir det en förlust vid utrangering/försäljning av inventarie med 7 702 kr.
  Så resultatpåverkan blir det i båda fallen.

  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.