Till senaste kommentaren

Avvikelseperiod föregående månad, nu graviditetpenning

En anställd får graviditetspenning from 220301. Avvikelseperiod är föregående månad för alla anställda. Övriga anställda har fått lönebesked men hur ändrar jag så att avvikelseperiod för den graviditetslediga blir 2203, så att ingen lön utbetalas men lönebesked skapas. (Det går inte att registrera Extralön för perioden.)

Kommentarer

 • Hej Ing-Marie!

  Om du tar bort lönen för den anställde och uppdaterar övriga anställdas löner, så kan du sen skapa en ny löneperiod där löneperiod och avvikelseperiod är desamma. Se till att du bara väljer den anställde i just den lönekörningen.
  Jörgen Support
 • Tack.
  Den anställde tog även 2 semesterdagar 2202, och alltså gravledigt från 2203. Det visade sig att avvikelseperioden bara kan vara 1 månad. Hur får jag med avvikelsen från 2202?
  Ing-Marie Hagerev
 • Hej Ing-Marie,

  När du registrerar lönen med avvikelseperiod mars så kommer du även att få med avvikelserna som registreras i februari.

  Obs! Lönen för mars kommer dock inte att räcka för att täcka avdragen från både mars och februari, vilket innebär att du kommer att behöva höja upp bruttolönen (exempelvis med löneart 040 och justera beloppet) så att summabruttolön landar på 0 kr. Detta belopp bör ses som en fordran på den anställde som justeras när personen återgår i arbete och det finns bruttolön att kvitta detta mot.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.