Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man skapa om betalningsfilen?

Hej hur backar jag ett betalnings uppdrag, jag gjorde ett men det blev ingen betalnings fil så jag måste göra om det

Kommentarer

 • Hej Susann

  Återföra betalfiler kan du göra om det blivit fel, eller om du av någon annan anledning vill återföra betalfilen som avser fakturor som du har skickat för bevakning. Du kan då göra de förändringar som behövs och sedan göra en ny överföring.

  • Välj Aktivitet – Återför skickade leverantörsfakturor, så får du upp ett fönster på skärmen där du ser de skickade leverantörsbetalningarna. Markera den journal du vill se och klicka på Visa.
  • Där ser du de poster som ingick i den valda journalen. Klickar du på knappen Återför så får du en kontrollfråga: Återför alla betalningar i journalen? Om du vill göra detta bekräftar du med Ja.
  • Du får en bekräftelse på att betalposterna är återförda. Välj OK.

  Nu kan du göra om betalningen genom att välja Aktivitet - Betalning leverantörsfakturor. Du gör ditt urval av fakturor och har då möjlighet att ändra betaldatum eller belopp att betala på varje enskild faktura.

  När du är klar skapar du filen igen, på samma sätt som du gjorde första gången. I det här fallet kan du välja att skriva över den föregående filen. Sen kan du skicka filen till Bankgirot eller Plusgirot igen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.