Till senaste kommentaren

Betala ut retroaktiv lön i klump

Hej!

Jag ska betala en person lön för 6 månaders arbete (deltid 50%). Meningen var att lönen skulle börja betalas ut i januari men vi fick inte pengar för uppdraget förrän nu. Om jag gör en totallön dras det mycket mer i skatt än om personen fått lön varje månad. Hur kan jag lösa det i löneprogrammet?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Peo!

  Det bästa i det här fallet är att räkna ut vad skatten blir på en av månadslönerna och därefter gå in på aktuellt Anställdakort (via Uppläggning - Anställda) och ta bort inställningen för Skatteberäkna automatiskt under fliken Lön och skatt.

  Därefter skapar du en lön i Löneregistreringen och lägger in hela klumpbeloppet som månadslön och har du gjort rätt ovan så ska ingen skatt beräknas. Därefter använder du dig av löneart 900 eller 905 för Frivillig- eller Extra skatt och fyller i rätt summa för den totala skatten så blir det rätt.

  Ta gärna en säkerhetskopia innan och kom ihåg att ändra tillbaka inställningen för skatteberäkna automatiskt på den anställde efter att du gjort klart den aktuella lönen så att det blir rätt på de kommande.

  Vi har böcker och e-böcker för alla behov – från enkla handböcker för att start av eget företag till litteratur om bokföring momshantering och skatteplanering med mera.
  https://www.bjornlunden.se/

  Med vänlig hälsning.

  Jonas Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.