Till senaste kommentaren

Anteckningar försvunna i personalkort

Efter någon uppdatering så känns det som att något har fallit bort i BL lön. Jag behöver er hjälp.

På personalkortet för de anställda så brukar jag skriva anteckningar på just fliken anteckningar.

På några av mina kunder så verkar det saknas nu - är jag den endast som har förlorat detta och går det att ni kan få tillbaka texten. Det verkar dock inte gälla alla anställda utan bara de som börjar på id nummer 0001 eller 1. Det ser ut som att anteckningar finns kvar på de som har nummer 1001 och så vidare.


Maria (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Maria!

  Det är tyvärr en bugg i programmet som gjorde att anteckningarna försvann på de anställda. Den rättades i version 2021.1.104. Tyvärr återställer den inte de försvunna anteckningarna.

  Om du väljer Arkiv, Systemunderhåll, SQL-fråga, sedan skriver du:

  SELECT * FROM [bhist] WHERE TableName='Anstalld' AND ColumnName='Remarks' AND Status = 2 AND Datum > '2021-01-25' AND NewValue='' AND OldValue<>''

  Klicka på Test. I svaret kommer du se vilket datum som anteckningarna försvann. Om du inte får någon träff måste du ställa tillbaka datumet i frågan. Du måste alltså ha ett datum innan anteckningarna försvann.

  När du har fått ett datum ovan kan du istället skriva:

  UPDATE anstalld SET anstalld.Remarks=[bhist].OldValue FROM anstalld INNER JOIN [bhist] ON [bhist].stringid=anstalld.id WHERE [bhist].ColumnName='Remarks' AND [bhist].Datum BETWEEN '2021-02-24' and '2021-02-26' AND [bhist].NewValue=''

  Observera att det är datumet i svaret i första frågan som ska användas i den andra frågan. Se till att välja dagen före och efter i datumintervallet. Tryck sedan på tangenten F11 och klicka på Execute (istället för Test). Nu kommer anteckningarna förhoppningsvis att återställas.

  Om det skulle vara så att du har haft väldigt omfattande anteckningar så kommer de inte att återställas med ovan nämnda. Då måste du kontakta programsupporten för att istället återställa dem från en säkerhetskopia.
  Jörgen Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.