Till senaste kommentaren

BLA krashar vid utskrift med Microsoft print to PDF

Hej!
Vi är en 100% digital redovisningsbyrå och skriver aldrig ut någonting någonsin. MEN för att uppdatera lönespecarna i programmet måste vi ju simulera en utskrift..

Tidigare har vi löst detta genom att använda Microsoft print to pdf som skrivare. Plötsligt har programmet börjat att krascha och stänga ner helt varje gång vi "skriver ut". Vad ska vi göra?

Önskvärt skulle vara att lönespecarna skulle gå att uppdatera bara genom att spara som pdf istället.

Tack på förhand!
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej!

  Vi har upptäckt ett problem med utskrifter till Microsofts pdf-skrivare efter en windowsuppdatering som kom ut för en tid sedan, och det har inte enbart drabbat våra program utan även andra programleverantörer.
  Medan vi väntar på en lösning från Microsoft så finns en väg runt problemet och det är att ladda ner någon annan gratis PDF-skrivare, t.ex. Cute PDF på http://www.cutepdf.com. Den pdf-skrivare har vi verifierat att den fungerar bra, men vi kan inte ta något ansvar för program och nedladdningar från andra leverantörer än oss själva. Klicka på Ladda ner i rutan för CutePDF writer uppe till vänster, kör sedan installationen. Gå in på kontrollpanelen - enheter och skrivare, högerklicka på CutePDF och välj Ange som standard.

  (Uppdaterad )
 • Tack för snabbt svar!
  Vi testar detta och hoppas på att det fungerar! 😀
  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Är detta något ni har kunnat åtgärda? Annars undrar jag om det finns något sätt så att Microsofts PDF-skrivare inte kommer upp som ett alternativ i programmet eftersom det är rätt bökigt när det hänger sig. Det är lite för lätt att göra fel eftersom den kommer upp som förval varje gång.
  När jag ändå pratar PDF:er vore det grymt om filnamnet kunde innehålla löpnummer, t.ex. Lönejournal 11 eller Verifikation A1. Om det dessutom vid utskrift framgick om det finns ett dokument länkat, t.ex. en händelse från DF, så vore det toppen.
  (Uppdaterad )
 • Hej,

  Skrivaren som ligger förvald i programmet är den som du har som förvald i datorn. Så vill du ha en annan skrivare förvald måste du byta standardskrivare under Inställningar på datorn.
  Jag håller med om att det vore toppen med filnamnen på PDF:er. Jag tar detta vidare som ett önskemål till våra programmerare.

  Med vänliga hälsningar
  (Uppdaterad )
 • Detta problem har nu funnits i över två år, finns det någon lösning på gång (BL är det enda program jag har som inte klarar av att skriva ut till Microsoft Print to PDF) har andra alternativ men dessa är inte alls lika bra och användarvänliga som Microsofts -  reklam o annat skräp!
  Lars-Göran Hansson
  (Uppdaterad )
 • Hej.

  Vad jag vet finns det tyvärr ingen lösning på gång på detta problem, men jag kan kika med våra utvecklare om det är något på gång.
  Henrik Teknisk support
  (Uppdaterad )
 • Det är enkelt att ta bort "Print to pdf" från skrivarlistan i Win 10:

  Skriv optionalfeatures.exe i sökfältet vid startmenyn och tryck Enter. Om inte programmet hoppar igång direkt så klickar du på länken som dyker upp i startmenyn. I programmet som dyker upp kan du bocka av Microsoft Print to PDF och trycka OK. Därefter är detta tillval avstängt.


  Dan Andersson
 • Där ser man 😀
  Tack för tipset!

  Henrik Teknisk support
 • Och varför ska man ta bort det? Använder det mer eller mindre dagligen i alla andra program.
  Lars-Göran Hansson
 • Du behöver inte alls ta bort den.
  Använder man den i andra program så ska man ju absolut inte göra det.
  Men om man inte gör det så kanske det vara skönt om den är borta, så att man inte råkar välja den i BLa, eftersom det inte fungerar där.

  Henrik Teknisk support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.