Bokföra nettolöneavdrag

Hej. Vi har en anställd som fick ta med sig familjen på en tjänsteresa mot att han stod för kostnaden vad gällde familjen. Dock fakturerades hela resekostnaden företaget mot att denna kostnad skulle dras av i kommande lön. Jag använde mig av lönearten "940-nettolöneavdrag" vilket automatiskt bokfördes på kto 1610-"fordringar på anställda". Denna har hamnat fel så undrat vilket konto ska jag boka om denna till för att det ska bli korrekt?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej

  Om du använder löneart 940 som finns upplagd i programmet så blir det korrekt om du vid själva betalningen av resan bokat upp den del av kostnaden som avser den anställdes familj mot 1610 i debet. Har du bokat det på något annat konto så kan du gå in på knappen Mer och välja Kontering, för att själv välja konto att kontera avdraget emot vid löneregistreringen.

  Om det är så att du istället bokad detta felaktigt som en kostnad för företaget så ska du manuellt boka om den delen som avser familjens kostnad mot 1610 istället, kreditera kostnadskontot och debitera 1610. Då kommer det blir rätt om du gjort/gör avdraget på lönen med löneart 940.

  Med vänlig hälsning

  Jonas Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.