Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Momsfritt vid byggmoms

Hej, kan jag göra en inställning i fakturerings modulen så att en kund alltid får 0% moms samt att kundens momsnummer och texten byggmoms skrivs ut?

Kommentarer

  • Hej Ingvar,
    Ja du kan ställa in på kundkortet, vid Momskod, Ej moms. Du kan också ställa in ett särskilt intäktskonto direkt på kundkortet så blir det rätt i bokföringen och momsrapporten också senare. När det gäller kundens vat-nummer och texten om texten om byggmoms så finns det en mall som du kan använda när du skriver ut dessa fakturor. Lättast är det om du väljer den mallen direkt på kundkortet också, så slipper du komma ihåg att byta fakturamall vid utskriften av en faktura som gäller byggmoms.

    För att koppla en fakturamall direkt på kunden måste du först gå in i blankettgeneratorn och döpa om en av våra standardblanketter. Gå till Arkiv, Blanketter, klicka på Blankettgeneratorn och välj Ny. Här ser du att det finns en standardblankett som heter Faktura-byggmoms, välj den och kalla den för byggmoms. När du gjort det här kan du välja den här mallen på kundkortet under fliken Mallar och Redovisning.

    Ha en fortsatt bra dag

    Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.