Till senaste kommentaren

Byta konto för VAB, företagsledare

Hej!
Vi håller på att byta till BL lön, men sprang på problem nu, har en företagsledare (konto 7220) som har vabbat, men när jag lägger in VAB i programmet så dras lönen från 7010- hur ändrar jag det? 😀

Kommentarer

 • Hej,

  Om du går till Uppläggning - Lönearter, letar fram lönearten för VAB och dubbelklickar eller väljer Redigera, så kan du där längst upp på höger sida bocka i Hämta i första hand konto på anställd. Den kommer då i första hand att kolla på fliken Grunduppgifter på anställdakortet om det finns något konto angivet där, och i annat fall ta det konto som finns angivet på lönearten.
  Du kan även ange om det generellt ska användas olika konton för arbetare respektive tjänstemän (även om de inte har något angivet konto på anställdakortet).

  Kom ihåg att endast bocka i detta på de lönearter som faktiskt ska gå mot det vanliga lönekontot. Till exempel semester är vanligt att det går på ett annat konto, då är det bara eventuellt semesteravdrag som ska ha denna bock, men inte den för semesterlön eller semestertillägg.

  Med vänlig hälsning,

  Malin Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.