Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kan man skapa en fil till Collectum?

Kan man rapportera lönestatistik till Collectum från BL Administration?

Kommentarer

  • Hej!

    Ja, du som ska rapportera löner till Collectum enligt ITP 1 kan nu göra det genom att skapa en fil via BL Lön. Du hittar funktionen under Aktivitet – Lönestatistik – Collectum ITP1. Innan du skapar filen är det viktigt att du ser till att inställningar på anställda och lönearter är de rätta. På anställdakortet ska medarbetaren vara markerad som tjänsteman. Om en tjänsteman ska undantas från redovisningen (gäller t ex företagsledare) markerar du Undantag från ITP1. Alla ersättningar med lönearter som är markerade med kontrolluppgiftstypen Kontant bruttolön tas med i redovisningen. Om ersättningen inte ska tas med (gäller t ex avgångsvederlag eller skattepliktiga reseersättningar/traktamenten) ska du markera Undantag från ITP1 på löneartskortet.

    Om du vill rapportera löner via fil kan du göra en anmälan till Collectum här: https://www.collectum.se/sv/Foretag/Internetkon....

    Första gången du skapar en fil kommer alla tjänstemän bli markerade som nyanmälda. Om du tidigare har rapporterat löner manuellt ska du på anställdakortet markera Anmäld. Har du många anställda som ska markeras som anmälda kan ett tips vara att skapa en lönefil två gånger för samma period. I den andra filen kommer de anställda bli markerade som anmälda.

    Du kan läsa mer om hur du gör i programmet här.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.