Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Deltidsarbete

Hej
En anställd som är föräldraledig 25% - hur ska jag tänka och lägga upp lönen på anställdakortet? På fliken lön och skatt, på fliken fast lön? Hur ska jag tänka på konstanterna - vad är viktigt för att det ska bli rätt när man sedan registrerar avvikelser för t.ex sjukdom och VAB? 

Lena (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Om personen jobbar 100% men är föräldraledig nu 25% så lägger du upp heltidslönen på anställdakortet, fliken Lön/Skatt och månadslönen med löneart 040. Du kan även lägga upp månadslönen som en fast lön, på fliken fast/individuell lön så föreslås den när du öppnar löneregistreringen på den personen. Arbetsschemat ska ligga kvar på 100% eftersom personen inte går ner i sysselsättningsgrad. När du registrerar ledigheten så väljer du Avvikelser, väljer Föräldraledig och fyller i de datum och timmar man varit föräldraledig så gör programmet avdraget automatiskt.Om personen också blir sjuk/VAB under den här föräldraledigheten så registrerar man Avvikelser, väljer Sjuk/Vård av barn  på de datum/timmar som är aktuellt och programmet tittar på schemat och gör avdragen därefter. Så se till att schemat är korrekt och jobba med Avvikelser som vanligt.

  Ingalill Support
 • Tack men om frågan gäller en deltidsanställd då, hur tänker jag då? Jobbar 80%.
  Lena
 • Godmorgon!
  Om man endast är anställd på 80% så lägger du upp den faktiska lönen som månadslön och samma sak med arbetsschemat, man lägger upp det 80% som gäller.

  Med vänlig hälsning
  Madelene Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.