Till senaste kommentaren

Digital inlämning av årsredovisning

Hur gör jag för att skicka årsredovisning digitalt till Bolagsverket?

Kommentarer

 • Hej Liljan!

  Jag rekommenderar att du läser vår artikeln om digital inlämning där vi även länkar till en film där Bolagsverket beskriver förfarandet.

  Kortfattat kan man säga att du upprättar årsredovisningen precis som vanligt. Det man ska vara noga med är att man har ett personnummer och en e-postadress till den person som ska signera fastställelseintyget digitalt. Detta anges under Personuppgifter för denna person. Personen behöver också ha BankID.

  När du känner dig färdig klickar du på fliken Granska/lämna in. Där finns en checklista som är bra att gå igenom för att se till att alla delar finns med. Det finns en del saker som behöver anpassas för att du ska kunna skicka in årsredovisningen digitalt. Om du har något av detta i din årsredovisning får du upp ett meddelande som beskriver vad du måste åtgärda för att komma vidare. Om du inte behöver justera något bläddrar du längst ner i checklistan. Där har du två knappar, en för att förhandsgranska avskriften som skapas och en för att skicka in årsredovisningen. När du klickar på Digital inlämning får du först godkänna ett avtal som rör det egna utrymme som skapas hos Bolagsverket där filen ligger sparad i väntan på digital signering. Sedan får du ett meddelande om inlämningen lyckades eller inte.

  När årsredovisningen är inskickad får personen som ska signera fastställelseintyget ett mejl till den e-postadress som anges under personuppgifterna. I mejlet finns en länk som tar personen till Bolagsverket där man loggar in med BankID och kan förhandsgranska och sedan signera årsredovisningen. Tänk på att årsredovisningen inte anses som inkommen till Bolagsverket innan fastställelseintyget är signerat.

  Om du har fler frågor är du välkommen att ringa in till oss på supporten på nummer 0650-541 403 så kan vi svara eller förklara något ytterligare.

  Hälsningar
  Frida Support
 • Jag får felkod "400" efter att ha godkänt avtalet vid digital inlämning av årsredovisningen.
  Lars
 • Hej Lars!

  Läs detta inlägg där vi har besvarat frågan, Lämna årsredovisning digitalt.

  Hälsningar
  Frida Support
 • Hej!  Efter senaste versionen av BL Bokslut 2019 så kan jag inte längre kontrollera mot Bolagsverket eller lämna in digitalt för den fysiskt signerade årsredovisningen. Kontrollen ger ospecifierat fel 500 och inlämning ger ingen prompt alls, varken bekräftelse eller felkod. Hur löser jag det här?

  Nina
 • Hej Nina.

  Svårt att säga vad det kan bero på. Om du ringer in till vår support så kan vi koppla upp oss mot din dator.
  Vi har telefonnummer: 0650-54 14 03
  Jenny Support
 • En loggfil kunde inte skapas, Sen något snack om att att kataloger  in kunde skapas.
  Alla fel efter uppdatering dels av windows och dels av BL Bokslut.
  Får besked att programmet stööt på ett fel och måste avslutas när jag ska skicka upp filen till bolagsverket. Ibland funar kontrollen men i slutkämmen blir det fel varje gång.
  Jobbigt!!! Vad gör jag?


  Per Nilsbo
 • Om kataloger ej kan skapas låter det som om du angett (tidigare) en mapp som ej kan skapas. T.ex. säkerhetskopior på en flyttbar enhet som nu ej finns kopplad till datorn.
  Ring hit om du inte får till det så att vi kan hjälpa dig.
  Tomas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.