Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Dotterbolag i Finland. Är BL lämpligt bokföringsprogram?

Hej!
Jag tänker starta dotterbolag i Finland och använder BL i Sverige. Kan min bokföringsbyrå i Finland också använda BL för att hålla ordning på min bokföring? Kontakten i Finland behöver ex justera för annan momsats etc. Jag har min revisor i Hudiksvall (W&B) som är duktig på programmet och hjälper mig när jag inte förstår.
mvh marie loden, eviderm institute ab

Kommentarer

 • Hej!

  Programmet är anpassat för Sverige, det går dock att ändra t.ex. momskoder under menyn uppläggning – momsuppgifter – momskod 1/2/3 till Finlands momssatser. Det går även att ändra valuta för företaget via arkiv – företagsuppgifter – generella uppgifter – valuta så att bokföringen inte blir i SEK. Det kan dock finnas en hel del saker att tänka på så börja med att kika med er revisor
  Mattias Support
 • Kan jag använda samma licens som jag har i Sverige och ge den finska bokföringsbyrån tillgång till den? Eller måste jag köpa ny licens?
 • Hej!
  Då måste byrån i Finland skaffa en egen licens hos oss. Men ni kan ju självklart koppla ihop företaget via molnet om ni vill.
  Pelle Support
 • Hej, hur ser det ut nu? Har ni kanske kunnat anpassa programmet till finska rapporter?
  Izabela
 • Hej!

  Vi har tyvärr ingen färdig rapport på finska. Det är endast den engelska kontoplanen och de engelska rapporterna du kan importera en översättning på. Vill du ha en kontoplan eller rapporter på något annat språk kan du själv lägga in dessa. Detta görs under Uppläggning – Kontoplan – Mer – Utländsk kontoplan-Ny där du svarar Nej på frågan om det är en engelsk kontoplan du vill lägga upp och istället väljer en annan landskod. Du får sedan själv översätta kontona i din kontoplan med den utländska benämningen.

  Här kan du läsa mer om hur man går tillväga. https://blasupport.blinfo.se/artiklar/bokforing/om-bl-bokforing/kontoplan-och-bokforingsrapporter-pa-engelska-och-andra-sprak/


  Med vänlig hälsning
  Evelina Support
 • Vi vill inte översätta rapport till finska utan vi vill ha en finska uppställningen (layout) av resultat/balansrapport som är de finska bokföringslagarna.

  Har ni möjligheten att hjälpa oss med det?
  Izabela
 • Tyvärr är det inget vi kan göra. Vi kan bara ändra benämning i kontoplan och rapporter.


  Med vänlig hälsning
  Evelina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.