Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

En krona diff på fjolåret kortfristig skulder

Hej, jag har lite problem med den sista justeringen på 1 krona differens på kortfristig skulder för fjolåret. Jag har försökt använda funktionen Automatisk avrundning under inställningar och bockade i öresutjämning med 3 kronor. men det hjälpte inte, vet inte varför? Tacksam för en snabb svar och råd.

Med vänlig hälsning/Mei

Kommentarer

 • Hej!

  Om denna differens du har på kortfristiga skulder påverkar din balansräkning och du får även en differens mellan tillgångar och skulder kan du precis som du skriver använda dig av den automatiska avrundningsfunktionen. När du använder den så rekommenderar vi att du låter 3kr stå kvar precis som du gjort men var också observant på att du bockat i den lilla rutan längst upp till vänster som talar om att du vill använda denna funktion och kom ihåg att välja rubrik dit du vill föra en eventuell differens. Om du fortfarande inte får till det med din avrundning så är du välkommen att höra av dig till vår telefonsupport.

  Hälsningar

 • Hej!
  Jag får också en differens på 1 kr mellan tillgångs- och skuldsidan i BR. När jag justerar detta i inställningar och väljer 3 kr (har prövat även med 1 kr, 5 kr och 10 kr) försvinner denna skillnad men en skillnad på 1 kr kvarstår mellan resultatet i RR och BR trots att jag ställt in att differensen i RR ska justeras mot Årets resultat. Förstår inte varför?
  Ann Elving
 • Hej!
  Kontrollera att du har bocken ifyllt upptill vänster att du ska använda denna funktion. börja med att bocka ut denna ruta. Se vad är det som skiljer sig. Titta sedan om det är resultat i resultaträkningen och resultatet under egna kapitalet. Om det är resultat här som skiljer sig, så använder du den övre raden att välja vart du vill föra detta. Se till i första läget att det står välj rubrik på den nedre raden i dialogen för avrundning. Om du ändå inte får till detta så är du välkommen att ringa vår telefonsupport. 0650-541403.

  Med vänlig hälsning
  Elenor
 • För att läsa mer om den automatiska avrundningsfunktionen ​klicka här »​​​
  Linda

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.