Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Export /Import SIE från min klient

Hej, jag driver en redovisningsbyrå och har en kund som vill göra mycket själv. Om den kunden använder BL, kan jag varje månad importera SIE för de transaktioner som de gjort själva och sedan exportera en SIE till dem så de kan följa sin bokföring? Alltså löpande under året, så att vi alltid har samma uppgifter var för sig. Måste man gå in och göra import/export av enskilda verifikationer eller finns det en uppdateringsimport/export? Händelser under en period kommer ju att blandas så att avgränsa på en period går inte. Eller blir det så att extra verifikat uppdateras i perioden så när jag importerar kundens SIE för perioden, lägger till det jag sköter och sedan exporterar. Läggs det jag gjort till i deras system, utan att skriva över tidigare registrerat i deras?

Om Rut är aktuellt, kommer ansökningsnummer till SKV med i SIE:n, om man gjort det i systemet? Det jag är ute efter är alltså om kunden upprättar fakturor själv, skapar en ansökan till SKV för utbetalning i BL och sedan skickar SIE till mig, kommer den ansökan med så det går att koppla till de senare inbetalningarna?
Med vänliga hälsningar
Christina

Kommentarer

  • Hej Christina,

    Ni kan jobba på detta sätt om ni vill, alltså exportera/importera SIE-filer allt eftersom. Det finns dock en hel del olika scenarion som kan uppstå. Jag skulle därför starkt rekommendera att ni jobbar i en gemensam molndatabas mer er klient. Gör ni detta slipper ni tänka på export/import. Läs mer om vår molnlösning på vår hemsida som du kommer till här:

    Ring oss gärna på 0650-541405 så kan vi berätta mer om denna tjänst eller meddela de olika scenarion som ni behöver tänka på om ni vill jobba med export/import av SIE-filer.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.