Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

frågor om säkerhetskopiering

Jag har BL:s bokföringsprogram lokalt på min dator. Till datorn har jag alltid ett externt minne inkopplat. När jag ska stänga bokföringsprogrammet får jag en fråga om jag vill ta en extern kopia och svara alltid ja. Nu undrar jag:
1. Lagras det varje gång en ny fil eller sker det en överlagring så att den förra backup-filen försvinner? Vet inte om jag uttrycker mig rätt. Det jag undrar är om det finn en massa backupkopior eller endast en backupkopia på den externa disken av hur det såg ut den senaste gången jag stängde programmet?
2. Om jag öppnar det externa minnet, vilket namn har BL-backup-filen?
3. Om min dator kraschar, hur går jag till väga för att hämta in den senaste backupen på hårddisken?
Tack!

Kommentarer

 • Hej Lena,

  1. Det går att ställa in hur många kopior som ska skapas. Detta gör du under arkiv - säkerhetskopiering - extern kopiering - knappen inställningar. Har du 5 generationer som sparas så försvinner den äldsta när du väljer att skapa en ny. Du kan utöka detta antal om du vill att fler kopior ska sparas.Man ser datum och klockslag som säkerhetskopian skapades. i huvudfönstret, alltså innan du klickar på Inställningar.  2. Filnamnet blir BAK-idnumret på ditt företag. Har du t.ex id 1 på ditt företag under arkiv - val av företag blir namnet BAK-1.

  3. Om datorn kraschar och du installerar programmet på en ny dator kan du läsa in denna säkerhetskopia via arkiv - import - företagsdata från zipfil (säkerhetskopia) - import till nytt företag - välj alla filer längst ner till höger i rutan som dyker upp - markera den senaste kopian som finns i mappen och välj öppna så läses företaget in och du ser det sedan under arkiv - val av företag.

  M v h

  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.