Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Tiddebitering - extratext med till fakturan

I tidsregistreringen noterat jag en extratext, dvs vad jag gjort. Ibland vill jag få med denna text på fakturan men kan inte hitta hur jag bär mig åt för att få med på fakturan till kund.

Kommentarer

 • Hej Lisbet!

  I samband med att du väljer att Skapa faktura i Tiddebiteringen finns där ett val för att Ta med extratext i det inställningsförnster som kommer upp.

  Mvh
 • Om jag bara vill ha med den extra texten på vissa fakturor - fungerar det då? Jag vill ju skriva ut alla fakturor på en gång och inte ta en i taget. I programmet jag har nu kan jag kryssa för i tidsredovisningen om texten ska med på faktura eller inte. Det gör jag på artikelnivå. Det innebär att endast vissa fakturarader får den beskrivande extratexten. Kan jag få detta även i BL?

 • Valet att ta med extratexten gör du när du skapar en faktura ur tiddebiteringen, så det går bra att bara göra det valet på vissa fakturor men andra inte - det bestämmer du från faktura till faktura. Det finns inget inställning att välja att texter på en viss arbetskod (artikel) ska följa med till fakturan. 

  Det är sedan inga problem att skriva ut alla dessa fakturor samtidigt, det går bra.

  Mvh,
 • Kan jag inte skapa alla fakturor ur tidsdebiteringen i ett svep?

  Har jag förstått det rätt att OM jag väljer att ta med text så måste alla rader i den fakturan få med texten. Jag kan alltså inte välja vilka rader som ska ha text och vilka som inte ska ha text.
 • Hej igen!

  Det går bra att fakturera alla tidstransaktioner som ligger i tiddebiteringen, men då försvinner dessvärre möjligheten att välja vilka fakturor som ska ta med extratexten eller inte, det är ju dessvärre av eller på i det läget. En tänkbar "lösning" kanske kan vara att först köra ut de som ska ta med extratexten en och en, för att sedan ta resten med "massfunktionen".

  Ja, väljer man att ta med extratexten så gäller det alla rader, det går inte peka ut enskilda. Alternativet att redigera de skapta fakturorna finns ju dock, dvs efter att de först över från tiddebiteringen. Där har man ju alternativet att själv lägga till eller ta bort rader, men även detta blir ju lite trubbigt då det måste ske per fakturapost. • Då får jag väl fortsätta i mitt gamla program tills jag måste läsa ner Windows 10 för där fungerar dessvärre inte det programmet. Jag hade hoppats på att kunna gå över men det verkar vara så pass mycket som inte stämmer överens med hur jag arbetar och hur jag vill informera mina kunder via fakturorna så nu lägger jag inte ner mer tid på att lära mig detta. BLs tidsredovisning känns lite för trubbig och inte särskilt flexibel.
  Tack för alla svar.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.