Till senaste kommentaren

Få ut bilder som importerats från DF till BLA på fil

Hej,
Jag har en kund som har avslutat vårt samarbete, nu vill denna kundens nya redovisningsbyrå få ut en bil med de importerade DF bilderna som jag kan se i BLA.
Kan jag ta ut en sådan fil? Om ja, hur gör jag.
Tack

Kommentarer

 • Hej!

  Du kan komma åt filerna genom att gå in i företaget i BL Administration och klicka på Arkiv - Systemunderhåll - Behandlingshistorik - Import/export-filer - Mer - Hämta bildfiler.


  Med vänlig hälsning

  Evelina Support
 • Från vilken tabell hämtar jag bildfiler som kommer in i vanliga registreringen av verifikat? Kundfakturor hittar jag i KundFakt, lev.fakturor i LevFakt men övriga uppladdade dokument till webben, t ex fotade kvitton som bokförs.

  Eller finns någon funktion för att hämta Alla?
  Monica
 • Hej,

  Om du vill ta ner bildfiler som finns kopplade i bokföringen så skriver du VerHuv i tabellen som du hittar under Arkiv - Systemunderhåll - Behandlingshistorik - Import/export-filer - Mer - Hämta bildfiler.

  Om du skulle vilja hämta ner alla bildfiler som finns kopplade i ett företag så kan du under Arkiv - Systemunderhåll - Rutinkod skriva allbildfilerdownload
  Då laddas alla bildfiler ner från alla år i företaget.

  Ha en fortsatt trevlig dag!

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
 • Hej Angelica,
  När jag gör ditt första förslag så sparas ingen, så det verkar inte funkag.

  När jag gör ditt andra förslag så sparas det ner en massa pdf och det som är uppladdade som pdf i DF kan man öppna, men de som är uppladdade som bilder/foton ger följande felmeddelande:

  Jan
 • Hej,

  Tyvärr så är det något med exporten från Digitala Företaget och BL Administration, så när man tar ut bildfilerna som kommer från DF ur BL Administration då går det inte att öppna dom.
  Det du istället får göra är att exportera ut bildfilerna från Digitala Företaget, då går det att öppna dom.
  För att exportera dom bildfiler som ligger i Digitala Företaget så trycker du på Kundlista - välj företaget - Export - PDF.

  Med vänliga hälsningar

  Angelica Support
 • De bildfiler jag laddade ner från BLA i helgen, där de lästs in från DF till BLA, går att öppna utan problem från den sparade filen. De som däremot inte följt med vid nedladdningarna av bokföringen pga av alla fel som varit plus de som lästs ner innan BLA-funktionen infördes är naturligtvis inte med i den bildfil jag laddade ner.

  För kunder som jag som byrå inte längre har koppling till, dvs avslutad DF, kan de via sin DF exportera bilderna. Tror att de inte har funktionen Kundlista. Vilka knappar ska de (kunden med sin inloggning) trycka på för att få ner bilderna enkelt?
  Monica
 • Hej Monica,

  Dom kunderna kan tyvärr inte ta ut bildfiler själva ifrån appen, utan det måste du som byrå hjälpa dom med vid ett avslut.
  Om det är någon före detta kund som vill ha dessa bildfiler så måste du koppla på dom igen och sedan exportera ut filerna.
  Koppla då på som en Byråversion så du inte behöver betala för den kopplingen medans du tar ut filerna.

  Med vänliga hälsningar
  Angelica Support
 • Hur som helst - det här är totalt värdelöst. Har fått lägga massor med timmar på att få ner dokumentation. DF klarar bara att hantera mindre mängder utan att låsa hela programmet och stå och stampa vid export PDF. Det innebär att man måste testa att läsa ner flera gånger i olika datumintervall och hoppas på att det inte låser sig. Under en bokslutssäsong har åtminstone inte jag tid att sitta och vänta.Vid ett flertal tillfällen kommer heller inte bilden med utan bara rubriken på själva händelsen. Mycket tråkigt experiment det här med Digitala Företaget.
  Monica Lööf
 • Hej,
  Då verkar inte allt vara i sin ordning. Skicka gärna bilder på dessa filer där bilden inte kommer med så ska vi skicka det vidare till utvecklarna av Digitala företaget.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
 • Nej, det är inte i sin ordning att de kunder som använt DF sedan många år tillbaka inte kan ladda ner sina bilder utan att behöva lägga lång tid på detta. Jag är fortfarande inne i bokslutssäsong med deadline 15 juni och min byrå har inte tid att lägga mer felletning på detta. Det är nu två kunder som inte fått ner sina bilder via pdf-funktionen i DF och från BLA fått de som legat som pdf som ej öppningsbara. De som är värst drabbade är de som har många händelser. För små kunder med bara några hundra ver per år har det fungerat bättre.

  Jag kanske kan återkomma senare i sommar, men som läget är just nu har jag informerat alla kunder som har DF att de måste se till att behålla sina appar i 7 år, även de som avslutat så att de kan visa de underlag som de inte arkiverat enligt lag som papper. Detta eftersom nedladdningar till BLA under årens lopp krånglat rejält och att det inte var förrän 2018 som bilderna följde med till BLA.

  För de äldre åren får vi hoppas att DF sköter sig och inte går i konkurs eller något och fortsätter att tillhandahålla appen så att kunderna kan sköta sin arkiveringsplikt.

  Hör hur sur jag är. Som tur är ligger numera de flesta kunderna i Björn Lundén app och där har det hittills fungerat att ladda ner det material som kommer.

  Men som skrivet. Jag har inte tid, ekonomi och möjlighet att fortsätta försöka med här.
  Monica Lööf
 • Tack för din feedback. Det är såklart tråkigt att det har strulat för dig och vi ska kontakta utvecklarna gällande detta.
  Ring gärna till oss efter bokslutssäsongen är över och du har mer tid.

  Ha en fortsatt bra dag!
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.