Inbetalning i annan valuta

Jag har skickat en faktura till en kund med EURO som fakturabelopp - betalning kommer in i SEK - hur registrerar jag den betalning?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Du registrerar betalningen som vanligt i Inbetalningar. När du väljer en faktura med en annan valuta kommer du först till en bild där du anger totalbeloppet i den andra valutan. I nästa bild får du ange hur mycket det motsvarar i svenska pengar. Programmet kommer sedan att bokföra en eventuell kursdifferens automatiskt.

  (Uppdaterad )
 • Hej.
  Jag har inte möjlighet att ändra i andra rutan, dvs i SEK, jag vet inte hur jag skall bokföra inbetalningen, måste jag räkna om det svenska inbetalda beloppet i pund och ändra där? bokförs i så fall valutadiffen per automatik?


  (Uppdaterad )
 • Hej Annika,

  Du får möjligheten att justera SEK-beloppet i det tredje fältet under "Betalt belopp" (det gula fältet enligt bilden nedan).

  Johan Support
  (Uppdaterad )
 • hej, jag försöker göra samma sak, men hos mig är det 0 på beräknat belopp i SEK. När jag sedan skriver in totalt belopp i SEK blir det istället en kursvinst på hela beloppet. Hur gör jag för att det ska bli rätt?
  amen
 • Hej,
  Har du skapat fakturan med Valuta?

  Har du lagt upp en valutakurs under Fakturering - Valutor?

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support
 • Hej,

  Jag har gjort fakturan som vanlig med valt USD. Alltså kunden är en USD kund. Vad kan jag göra nu när fakturan redan är updaterad?

  amen
 • Jag skulle rekommendera att du ringer in till oss på 0650-541405 så kan vi hjälpa dig vidare.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.