Till senaste kommentaren

Kopiera fakturamall till avtalsfakturamall

Jag har skapat en fakturamall med logga som jag också vill använda för mina avtalsfakturor. Hur ändrar jag det?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Sara!

  Du får börja med att skapa en kopia på din fakturamall. Detta gör du via Arkiv - Blanketter - Blankettgenerator. Tryck på knappen Mer - Kopiera blankett. Välj den blankett du vill kopiera och ge den ett nytt namn. Spara genom att trycka på OK.

  Dubbelklicka sedan in på raden "Faktura", leta fram den nya mallen och tryck på välj. Välj sedan att Redigera mall. Väl inne i redigeringen trycker du på Mer - Inställningar. Där väljer du vilken blankettyp det gäller, i ditt fall som avtalsfaktura. När du sparar denna flyttas då denna till de övriga blankettmallarna för avtalsfakturor.

  Se sedan över vilka som ligger som förvalda standardblanketter under Arkiv - Blanketter.

  Hoppas det var svar på din fråga.

  Mvh

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Om man lagt upp avtalsorder och ska fakturera nästa kvartal, går det att ändra texten på artikelraden utan att gå in på varje order?

  Med vänlig hälsning Sara

  (Uppdaterad )
 • Hej Sara,

  I detta fall då du kopierat en fakturamall till en avtalsfakturamall kan du infoga datafältet Avtalsperiod i mallen. Detta gör du under arkiv - blanketter - blankettgenerator - redigera aktuell avtalsfakturamall - väl inne i blankettgeneratorn går du till infoga - datafält - leta reda på avtalsperiod och infoga. Infoga även ett textfält som du döper till Avtalsperiod, se bilden nedan. Placera fälten där du önskar att det ska skrivas ut.

  Bifogad fil:

  Återkom om du funderar över något.

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Det har jag gjort, bara det att innan jag förstod det så la jag text på artikeln där det stod kvartal 1, nu vill jag att det bara ska stå kvartal kompletterat med avtalsperioden på ett annat ställe, som du beskriver ovan.

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  I det fallet måste du in i avtalsfakturan och ändra på textraden, gå via fakturaregistrering - Öppna - välj avtalsorder - dubbelklicka på aktuell faktura och gör nödvändig ändring - spara - upprepa för de andra fakturorna.

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Tack för svar! Redan gjort :-)

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.