Försvunnit fakturanummer

Hej! Fakturanummer försvunnit mellan två faktureringstillfällen . Vad kan ha hänt?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej,

  Fakturanummer ska inte försvinna med annat än att du går in och tar bort en faktura. I samband med ett borttag får du en möjlighet att ta ut ett annulleringsdokument, detta kan inte fås i efterhand.

  Det kan kanske vara så att din faktura finns i systemet men att listor sorteras i en annan ordning!? Titta i så fall om du kan hitta igen den antingen via Aktivitet - Orderlista. Här kan du göra olika urval för att leta efter din faktura i rullisten. Klicka på Fakturanr för att sortera träfflistan i nummerordning så blir den lättare att söka.

  (Uppdaterad )
 • Jag har samma problem.
  Går det inte att hitta någonstans om man har tagit bort en faktura av misstag.
  Vad säger lagen om att det saknas fakturor i nummerföljden och man inte kan visa vad de blivit av.
  (Uppdaterad )
 • Hej Mats,

  Om du går in under arkiv - systemunderhåll - behandlingshistorik - behandlingshistorik allmän och där under Tabell väljer Order eller Kundfakturor samt under Selektering väljer Typ Borttag så dyker kanske den faktura du söker upp. Du kan då klicka på Visa och skriva ut den listan som annulleringsdokument som du har som underlag. Tabell Order är om man tagit bort fakturan utan att ha uppdaterat den till reskontran, tabell Kundfakturor är om man via knappen kontroll reskontra har tagit bort den (alltså en uppdaterad faktura).  M v h

  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.