Till senaste kommentaren

Fakturautskrift utan ivägskick av epost

Hejsan!
Två frågor;
1) När jag skriver ut en faktura som skickas med e-post vill jag också ha en dold kopia till min e-post... Hur gör jag?
2) Om jag vill skriva ut en faktura som jag inte vill att skall gå iväg som e-post (och som normalt är i prickad att göra det) hur kan jag undvika detta vid enstaka tillfällen?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Örjan!

  Om du går in i grundinställningarna (Arkiv - grundinställningar) så kan du där på fliken e-post lägga in en adress under SMTP-inställningarna och "skicka alltid hemlig kopia via e-post". När det är ifyllt kommer det att skickas en kopia till den angivna mailadressen.

  När du skriver ut fakturan för kund som är inställd med e-post så får du upp en fråga om du vill att dokumentet ska skickas iväg via e-post. Om du väljer nej på den frågan så kommer inte fakturan att mailas iväg till kunden.
  Om du istället skulle vilja få ut fakturan på papper för just den gången så kommer du behöva bocka i en ruta som ligger strax nedanför fakturorna som finns för utskrift. Se bild på detta nedan.

  Men varje gång du skriver ut en faktura för en kund som är inställd med e-post så kommer du alltså få upp en fråga om du vill skicka iväg dokumentet eller inte.

  Önskar dig en trevlig eftermiddag!

  Bifogad fil:

  (Uppdaterad )
 • Hej,

  När jag skriver ut fakturor så skickas de som är inställda på e-post med e-posten
  Men jag vill även ha egna kopior på papper. Jag har inte rutan som bilden ovan visar
  "Skriv ut dokument som skickas med ePost/E-faktura"
  Jag har senaste versionen av programet

  Däremot kunder som jag inte angett e-post adress på skrivs ut precis som de ska med min lokala skrivare

  Lösning?

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Möjligen har du för tillfället inga fakturor i utskriftsdialogen som ska till kunder inställda med inställningen "faktura via epost". Om du gör en ny faktura till en kund med den inställningen så att kunden syns under fakturautskrift så kanske den rutan syns?

  Om du dock under arkiv - företagsuppgifter - fakturering har rutan aktivera egna ex vid utskrift kunddokument ikryssad så syns den inte. Väljer du då 1 ex till kund och 1 eget så skickas ett ex till kund via epost och du får ett utskrivet.

  Bifogad fil:

  M v h

  (Uppdaterad )
 • Jag håller på och designar min faktura men ett textfält högst upp till vänster på fakturan där föreningsnamnet ska skrivas behöver få plats med två rader.
  När jag försöker ändra formatet på fältet så är bredd utgråat och kan inte ändras.
  Hur gör jag?
  Leif Lundin
 • Hej,
  Om du vill ha företagsnamnet på två rader behöver du lägga två textfält där du själv delar upp texten. Det går tyvärr inte att dra ut den så att det blir två rader.

  Med vänlig hälsning,
  Julia Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.