Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Projektnamnet med på fakturan

Hej!
Vi använder alltid projektnr vid fakturering.
När jag gör en faktura till kund, kan jag inte få automatiskt in en märkning genom att ange projektnr då? Ett ref nr eller märkning så behöver man inte fylla i det varje gång? Med vänlig hälsning Lena

Kommentarer

 • Hej Lena,

  Det går att koppla kunden till ett projekt så att du slipper välja projektet i fakturaregistreringen, du kan annars i fakturaregistreringen under fliken redovisning koppla projektet. Med märkning är jag lite osäker hur du menar, det går att infoga namnet på projektet i fakturamallen om det är en märkning du önskar?

  M v h

 • Jag kan ha ett kundnr men många projektnr till samma kund.
  Hade önskat att man kunde hämta projektnr vid fakturering och samtidigt kom där in det speciella märket på just det projektet på fakturan. Som tex en kund har märket Hässleholm och en annan har Skolan, att just det märket kom automatiskt vid fakturering?

 • Hej Lena,

  Som Anders skriver ovan går det bra att koppla en faktura till ett projekt. Detta gör du i fakturaregistreringen. I nedre delen finns en flik som heter Redovisning och där kan du välja vilket projekt fakturan gäller. Du behöver också infoga ett datafält i fakturablanketten som skriver ut projektnamnet på Fakturan. Detta gör du under Arkiv - Blanketter - markera aktuell fakturamall - välj Redigera Mall. Väl inne i blankettgeneratorn väljer du Infoga - Datafält. Där letar du upp datafältet Projektbenämning/@PT-NAMN och trycker på Infoga.
  Fältet hamnar då högt upp till vänster på blanketten och du kan därefter dra det på den plats du vill ha det på den färdiga fakturan. Detta datafält kommer hämta namnet på det projekt du valt under fliken Redovisning i fakturaregistreringen.

  Mvh,

 • Kanon, tack! Med vänlig hälsning Lena

 • Hej

  Även jag blev hjälpt av ovanstående beskrivning.
  Finns det mer information man kan "hämta från projektet" till fakturan på det här sättet?
  Mitt önskemål är att vid uppläggning av projektet kunna fylla i kundens beställningsnummer och även lite beskrivande text om projektet och sedan få med den informationen till fakturan.
  Vi har projekt som löper över väldigt lång tid och som det är nu så måste jag fylla i dessa uppgifter manuellt varje gång jag fakturerar.

 • Hej,

  Det finns inte fler saker från projektkortet du kan hämta in till fakturan på liknande sätt, däremot går det bra, som du är inne på, att lägga in godsmärke, rekvisitionsnummer eller ert ordernummer på fliken Extrauppgifter i fakturaregistreringen. Dessa fält kan sedan hämtas in till blankettmallen. Även på fliken Ordertext kan du lägga in exempelvis den beskrivande texten.

 • Hej undrar om det skett någon utveckling här. Som era kunder är inne på ovan så arbetar många i olika projekt mot samma kund. Det är projekten som styr faktureringen som ju i allmänhet fungerar bra. Det som saknas är att kunna föra in kundspecifik information såsom kundens beställningsnr i projekten. Vi kan absolut lägga in internt ordernr men man vill ju automatisera så mycket som möjligt.
  Per Perttu
 • Hej!
  Det är tyvärr samma sak även idag.
  Pelle Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.