Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

programmet väljer inte standardskrivaren efter uppdatering till Windows10

Hej!

Jag har utskriftsinställningarna på svartvitt och förhandsgranskningen på alltid. När jag skriver ut nu så föreslår den trots detta ofta färgutskrift. Jag har provat att byta till färg och sedan tillbaka till svartvit utskrift i inställningarna, men programmet föreslår ändå bli färg emellanåt. Jag uppdaterade till windows 10 i juni och det kan vara så att problemet uppstod i samband med detta. Det syns ju inte på utskriften, men vi betalar betydligt mer för färgutskrifter så det känns onödigt. Vad gör jag?

Mvh Anja

Kommentarer

 • Hej,

  Jag tar gärna lite mer information kring detta. Jag antar att du menar att du under Arkiv-Skrivarinställningar har "Föreslå förhandsgranskning inför utskrift" ibockad men inte har "Färgutskrift" ibockad, stämmer det?

  Och vart är det då sen programmet föreslår färgutskrift? Är det inför nån viss utskriftsrutin när du går in på inställningar du ser detta, eller någon annanstans?

  MVH

 • Hej

  Nu kollade jag i kontrollpanelen och där finns en funktion (windows 10!) att den senaste använda skrivaren är den som ska väljas nästa gång, trots att jag har angett den svartvita som standardskrivare när jag installerade om efter uppdateringen. Problemet således löst!

  Tack! Det var något du skrev som fick mig att gå in där igen.

  Mvh Anja

 • Vad bra att det löste sig till slut 😀
  Ha en fortsatt trevlig dag!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.