Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

"Fel i Calender_fill_IstCalendar"

Hej!

När vi ska registrera löner får vi upp notisen "Fel i Calender_fill_IstCalendar". Är det en bugg som ni kan fixa eller något man kan åtgärda själv?

Kommentarer

  • Hej,

    Anledningen till felmeddelandet är att du har en avvikelseperiod som omfattar två hela månader, vilket inte är det normala, och innebär att utrymmet på kalenderfliken i löneregistreringen (och lönebeskedet) är för litet. Om du gjort fel när du skapade löneperioden kan du ta bort den under Aktivitet - Löneberedning - Löneperiod och skapa upp den på nytt. Det normala är att avvikelserperioden är en månad, sedan vilka 30-31 dagar det är varierar.

    Som det ser ut är det novemberlönen du håller på med? Antingen brukar avvikelseperioden vara månaden innan, dvs oktober i ditt fall, eller en bruten period, tex 21:a-20:e (så att man hinner få med alla avvikelser fram till dessa att lönebeskedet skickas och lönen betalas ut. Men man kan också tänka sig att du har avvikelseperioden för november och eventuella korrigeringar som kommer in i efterhand kommer med på nästa lön.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.