Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Fel skatt beräknas

En ny anställd började arbeta, (med skattetabell 32) - systemet räknar hans skatt helt förbi, så som nr 32 finns inte med (trots jag uppdaterar regelbundet). Dem flesta har skattetabell 33 och det är inga problem.

Kommentarer

 • Hej IIjya,

  Kontrollera följande.

  1. Personnumret på den anställde.
  2. Att det på fliken lön/skatt på anställdakortet inte är ikryssat skatt i % eller något av jämkningsalternativen. Se även under fliken grunduppgifter på anställdakortet att det vid utbetalningsintervall INTE står tillfällig lön (då blir det 30% skatt).
  3. Får den anställde någon speciell löneart? Redigera lönearten och kika så att det på raden löneartstyp står skattegrundande ersättning med tabellskatt. Står det skattegrundande ersättning med engångsskatt måste du lägga in en årsinkomst på anställdakortet via uppläggning - anställda - redigera aktuell anställd - fliken lön och skatt.

  Återkom om inget av detta hjälper, skicka då in en kopia till oss på företaget under arkiv - export - företagsdata till BLA support FTP. Meddela oss när detta i så fall blir gjort samt vilken anställd det gäller och vilka lönearter du använder när det blir fel skatt.

  Vi hörs!

 • Hejsan.
  Tackar för svaret. Av någon anledning det var kryssat veckolön i grunduppgifter, då förstår man hur räknades skatten.
  Mvh ILya Ilyushyn

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.