Fel SSG% i semesterskuld

Hej!
Upptäcker vid bokning av semesterskuld att en person ligger på 40,98 i kolumnen SSG%. Fattar inget. 100% är inställt på anställda kortet.
//Jessica

Kommentarer

 • Hej Jessica,

  Om SGG% är fel vad gäller pågående intjänad semester så beror det antingen på att Arbetsschemat är felaktigt (antingen helt eller delvis om flera scheman använts under året). Alternativt kan det vara så att det av misstag hamnat en felaktig sk genomsnittlig sysselsättningsgrad på anställdakortet, under fliken Semester och ackumulatorer i fältet "Genomsnittlig sysselsättningsgrad". Börja med att kontrollera detta.

  Om det inte finns något sådant på anställd så är det förmodligen ett tidigare eller det aktuella arbetsschemat som är felaktigt. Du kontrollerar detta enklast genom att öppna det via anställd och välj "Redigera" (Obs! Här kan ingen ändras utan endast granskas), alternativt genom att se att korrekt schema ses i Kalendariet.

  Skulle det aktuella arbetsschemat vara felaktigt behöver det förstås justeras. Hör av dig om du behöver hjälp med detta.

  Ha en bra dag!
  Johan Support
 • Hej
  Det verkar vara ngt fel med koppling till schemat
  Personen var tidigare anställd vid behov per timme och hade då ett varierat schema. Sen blev hon tillsvidareanställd på heltid och jag kopplade in ett nytt schema på henne vilket också ligger kopplat på anställda kortet, men det måste vara det första schemat som ligger kvar och spökar. Det går ju inte att ändra.
  Egentligen skulle det schemat inte ens finnas, då kalendariet inte används på det sättet för dom som jobbar extra samt att semesterersättningen betalas ut löpande till dom. Misstag från början, men hade inte så stor kolla på detta förut.

  Hur gör jag nu?

  //Jessica
  Jessica
 • Hej Jessica,

  OK! Ni löser detta enklast genom att lägga in anställningsdatum på den anställde från den dagen som personen påbörjade sin tillsvidareanställning. Då kommer programmet att beräkna semester från detta datum, med rätt sysselsättningsgrad.

  Tips! För att hålla reda på det faktiska anställningsdatumet för den anställde (t ex då denne började som behovsanställd) så kan du förslagsvis lägga in detta datum under fliken "Anteckningar" på den anställde så att ni har den informationen.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej Johan!
  Det du skriver gjorde jag redan från början. Dvs ändrade anställningsdatum, i detta fallet, till 1/9 istället för 5/4. Och det fungerar ändå inte. :-(
  Denna typ av ändring har jag alltid gjort även i lilla lön då personal ibland kommer och går.
  //Jessica

  Jessica
 • Hej Jessica,

  Då kan du testa att lägga in en genomsnittlig sysselsättningsgrad om 100% på anställdakortet under fliken Semester och ackumulatorer. Markera rutan och skiv in 100. Ta sedan ut en ny semesterskuld så bör du har en korrekt SSG%.

  Ha en bra dag!

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Hej igen
  Nu funkade det.
  Tack så mycket
  Ha en fortsatt bra dag.
  //Jessica
  Jessica

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.