Till senaste kommentaren

Felsummering i Förenklat årsbokslut!?

Hej
Upptäckte, när jag matade in på Skatteverket, att summan som bygger årets resultat i Förenklat årsbokslut inte stämmer om man summerar heltalen som står i blanketten. 

Problemet verkar vara avrundningar till heltal. Hos Skatteverket blir det 147790 eftersom den själv summerar. Ska jag leva med diffen mellan bokföringen och vad som Skatteverket räknar ut eller ska jag ändra något i bokföringsprogrammet (som i så fall också ger rätt summering av Förenklat årsboksluts heltal i BL Start)?
Mvh Arne

(Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej,

    Varje post i det förenklade årsbokslutet avrundas för sig vilket kan göra att det blir öresdifferenser. Om man t.ex. har två poster på 100,40 så avrundas båda två till 100 kronor och totalen blir 200 kronor trots att den egentligen borde vara 201 kronor avrundat. Det här måste man hantera manuellt idag. Det är mer ett estetiskt problem så i det här fallet får man helt enkelt acceptera det som Skatteverket räknar ut.

    På vår hemsida https://www.bjornlunden.se/ hittar du information som underlättar ditt företagande och effektiviserar administrationen ytterligare.

    Med vänlig hälsning

    (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.