Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur kopplar jag flera konton till samma bokslutsbilaga?

Hej!

Om jag har flera konton som rör t.ex. banken som ligger bokförda på konto 1930,1940,1950 etc. skulle jag vilja ha dem på samma bilaga. Hur gör jag?

Kommentarer

 • Hej Tina!

  Om du vill koppla flera konton till samma bokslutsbilaga ställer du markören i rutan som heter Kontonummer i huvudet på bilagan. Om du vill lägga till ett enstaka konto gör du ett kommatecken och skriver sedan in kontot, t.ex. 1930, 1940. Om du vill lägga till ett intervall av konton skriver du istället ett bindestreck och sedan det sista kontot i intervallet, t.ex. 1930-1959.

  Du kan även använda funktionsknappen Välj konton som du hittar under fliken funktionspanel när du har bilagan framme. Om du klickar på knappen visas en liten dialog med din kontoplan och rutan där man lägger till konton blir rödmarkerad. I dialogen kan du bläddra i din kontoplan och klicka på det konto som du vill koppla till bilagan. 

  Hälsningar
 • Är 7 konton max eller kan man lägga till ännu fler på något sätt. Håller på med eget kapital i Handelsbolag och det blir rätt många konton med många ägare.
  Emelie Bergström
 • Hej !
  Du kan även skriva ett "spann" av konton  eller kombinera ett spann med enstaka konton (t.ex.2081-2087,2089).
  Tomas Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.