Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Skapa fil till FORA - få med ingångsvärden

Ska iordnigställa en fil till Fora. Har nyss i oktober bytt till ert löneprogram. När jag då vill skapa filen får jag inte med dem ingående värdena? Hur gör jag?

Kommentarer

 • Hej,

  För att få med lönerna via knappen Hämta i Forarapporteringen krävs att lönerna är registrerade och uppdaterade i löneprogrammet. Det kan man göra genom att göra en löneregistrering i klump men då ska man vara uppmärksam på att "Skatteberäkna automatiskt" på anställdakortet inte ska vara ibockad. Utan istället registera skatten manuellt via löneart 900 alt. 905. Alternativt kan man skriva in uppgifterna till Fora direkt i funktionen för Forarapportering.

  För kontrolluppgiftsredovisningen finns möjlighet att lägga in ingångsvärden. Ingångsvärden för KU registreras antingen via Arkiv - Företagsuppgifter - Lön - knappen Ingångsvärden eller för varje anställd var för sig under Uppläggning - Anställda - fliken Lön och skatt och knappen Ingångsvärden. Här lägger du alltså in klumpvärdet för perioden januari - oktober, dvs det du inte redan registrerat via löneregistreringen.

 • Jag har lagt in ingångsvärdena (som ni beskrivit ovan) och använt dem till kontrolluppgifterna, men de lönerna kommer ändå inte med till Fora-redovisningen. Hur gör jag för att få med det där?
  /Christine
 • Hej Christine,

  Ingångsvärden kommer endast med till kontrolluppgifterna, tyvärr inte vid skapade av fil till Fora som endast hämtar värden från inregistrerade och uppdaterade löner skapade i BL Lön.

  M v h
 • I så fall tycker jag att svaret på den första frågan här ovanför är felaktigt, för det är ju precis det hon frågar efter.
  /Christine
 • Ja, du har rätt! Jag beklagar det och kommer att rätta första svaret ovan!

  Tack för att du uppmärksammande oss på det och ha en fortsatt trevlig dag!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.