Till senaste kommentaren

Forarapportering, kan den göras efter att man skapat nytt löneår

Hej, vill kolla vad som gäller vid Forarapportering i BL lön. Kan man skapa nytt löneår i BL Lön och göra januarilönerna för år 2023 (har företag med löner som ska utbetalas redan den 15:e) och sedan gå tillbaka och göra Forarapportering för år 2022 genom att  skriva in avtalsnummer och hämta fil i BL lön eller ställer man till det med ett nytt löneår? Behöver man uppdatera lönetotaler på något sätt?

jag brukar även stämma av lönerna på helår mot bokföring och Skatteverket innan jag Forarapporterar, jag antar att jag behöver skriva ut rapporten kontrolluppgifter innevarande år (för 2022) innan jag skapar nytt löneår?
Linda Sundgren

Kommentarer

 • Hej Linda,

  Det går bra att skapa fil till Fora även efter att du skapat ett nytt löneår och även påbörjat/gjort löner på det nya året.

  Det stämmer att du behöver ta ut rapporten innan du skapar ett nytt löneår. Kontrollera gärna mot summeringen i Kontroll lön för att se att du fått rätt siffror på rapporten.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support
 • Tack! Funkar det med Forarapporteringen även om man nollställt lönetotalerna när man skapat nytt löneår? Behöver man tänka på ngt innan man nollställer lönetotalerna?
  Linda Sundgren
 • Hej Linda,

  Nollställningen görs i samband med att du skapar ett nytt löneår, så om du gjort detta behöver du omuppdatera siffrorna genom att gå in under Aktivitet - Omuppdatering lönetotaler och välja "2022-01-01 - 2022-12-31" för att få rätt siffror på rapporten.

  Efter att du tagit ut rapporten gör du en omuppdatering igen, och väljer då hela året 2023 som föreslås så är du på banan igen.

  Med vänlig hälsning
  Johan Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.