Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Kostnadsställen på vissa verifikationer saknas.

Hej

Jag fördelar intäkter och kostnader på 3 olika kostnadsställen. När jag nu tar ut RR på dessa kostnadsställen samt en RR utan att välja kostnadsställen så borde väl beloppen som jag har på RR för kostnadställen tillsammans bli som det jag har på den totala RR? Så är det inte nu och då antar jag att det beror på att jag missat att ange kostnadsställe på en del konteringar. Hur hittar jag fram dessa konteringar som INTE är konterade med ett kostnadsställe?
Undrar även om det finns någon funktion som med automatik kan fördela procentuella belopp till kostnadsställena. Alltså om det är en gemensam kostnad så skulle jag vilja ha den fördelad. Måste man manuellt räkna ut det för varje post?

Kommentarer

 • Hej Belinda,

  Det stämmer, det borde tillsammans bli samma.

  Om du går till arkiv - systemunderhåll - sqlfråga - skriv där:

  SELECT VerSerie, VerNo FROM VerTr WHERE Kto BETWEEN '3000' AND '8999' AND Period >='201501' AND Kst='' GROUP BY VerSerie, VerNo

  Klicka på Test så ser du alla verifikationer från 2015 som saknar kostnadsställe på kontointervall 3000-8999. Du kan givetvis ändra datumperiod och kontointervall.

  Det går att skapa automatkonteringar under uppläggning - automatkonteringar, t.ex. en procentuell konteringsmall som jag tror du är ute efter. Läs mer i guiden nedan (avsnittet automatkontering enligt konteringsmall). Återkom om du funderar över något.

  https://blasupport.blinfo.se/artiklar/bokforing/utskrift-bokforing/automatkonteringar/ 

  M v h

 • Jag försöker göra som ovan, SQL-fråga. Men får felmeddelandet "Kan inte utföra SQL-kommandot". Finns det någon enkel funktion/rapport där jag kan ta ut konton utan kostnadsställe? //MVH Birgitta
  Birgitta
 • Hej Birgitta,

  Det är det där kommandot man behöver köra för att se verifikationer som saknar kostnadsställe. Jag har testat kommandot nu och upplever inga problem, varken i lokala företag eller molnföretag så jag har ingen bra teori om varför det inte fungerar hos dig. Ring vår programsupport på 0650-541405 som kan fjärrstyra din dator och kika.

  M v h
  Anders

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.