Förskott från kund

Går det att lägga in en förskottsbetalning från en kund i kundreskontran så att det syns att kunden har ett tillgodo liggandes även om det inte finns någon faktura att överbetala?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Jenny!

  Du kan inte lägga in ett förskott på en kund i kundreskontran om du inte har en faktura att lägga den på. Det du kan göra är att bokföra den manuellt på konto 28xx och hålla reda på det själv. När du gör fakturan till kunden får du lägga in det som betalning på fakturan och bokföra bort det från 28xx (istället för 19xx).

  Mvh
  Kristina Support
  (Uppdaterad )
 • Hej! Detta inlägg är ju nästan 3 år gammalt men jag sitter just nu med samma fråga, fast det gäller en leverantör och inte en kund. Har sökt länge i forumet men inte hittat något svar. Det låter inget kul att behöva hålla reda på det själv. (Min hjärna är inte helt pålitlig när det gäller sånt.)  Är inte en av ekonomisystemets allra viktigaste uppgifter just att hålla reda på saker och ting, så att vi inte ska behöva göra det själva? :-)  Det måste väl finnas ett sätt att bokföra förskott till leverantörer, eller från kunder, så att de kommer med i reskontran. Finns det ett bra sätt, eller har ni några kreativa idéer om hur man skulle kunna göra?

  Vivvi Hasselrot
  (Uppdaterad )
 • Hej Vivvi!

  Det finns fortfarande inget bra sätt att hålla koll på eventuella förskott i reskontrorna. Det skulle kunna vara en notering kopplad till en kund eller leverantör som visade sig i vissa lägen i programmet, t ex när man registrerar en in- eller utbetalning. Så tyvärr blir svaret detsamma som för tre år sen.
  Jörgen Support
  (Uppdaterad )

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.