Byta dator med molnföretag

hej

Jag har BL Administration och nu vill jag byta dator.
Hur gör jag?
Vi har allt i molnet.

Ska jag installera programmet i den nya datorn?
Vad gör jag sedan ?

(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Hej Anneli,

  Precis! Ladda ner programmet från våran hemsida först, www.bjornlunden.se Logga in på mina sidor. Klicka sedan här och följ guiden Anslut flera datorer till molnet/ Anslut dig till redan befintligt molnföretag(enstaka). Då ansluter du till företaget via fil, det står även där hur du skapar filen.

  mvh,
  (Uppdaterad )
 • det står inget om att byta dator. Jag förstår inte heller allt i den där texten. Kan ni förklara ?
  (Uppdaterad )
 • För att byta dator kan man säga att du enklast börjar på den befintliga datorn. Gå till Arkiv- Val av företag- Högerklicka på det företaget du vill flytta till nya datorn- välja "exportera molninställningar för markerade företag". Den filen sparar du ner och flyttar den till din nya dator.

  På den nya datorn laddar du först ner programmet från våran hemsida, www.blinfo.se.
  Där loggar du in på Mina sidor. Under Mina program laddar du ner BL administration.

  Klicka sedan in på Ikonen för programmet, Licensiera sedan ditt program med ditt kundnummer.

  När du har kommit in i programmet går du till Arkiv- Val av företag. 
  Klicka på Mer- Skapa företag från fil med molninställninar. Där hämtar du upp den filen som du skapat på din första dator.

  mvh,
  (Uppdaterad )
 • Vi bokför idag i BL och nu vill kunden ev börja göra fakturor i programmet. Om jag förstått rätt så måste han installera programmet i sin dator. Kan han sedan koppla ihop sig med oss på något sätt? Hur mycket kostar det?
  (Uppdaterad )
 • Hej Susanne,

  Exakt, klienten behöver installera BL Administration i sin dator och sedan kan ni skapa en fil med molninställningarna som klienten läser in i sitt program, efter det är ni kopplad. Är det bara Fakturering som behövs och endast för en användare är kostnaden 99 kr + moms per månad.

  M v h
  (Uppdaterad )
 • God fm
  Har jag förstått det rätt att det inte kostar något att ladda ner programmet och få hjälp med att koppla ihop med befintlig bokföring som vi har?

  (Uppdaterad )
 • Hej!

  Det stämmer, ni kan hämta programmet på mina sidor och sedan föra över de företag ni har på en annan dator till den nya.
  om ni önskar hjälp med detta kan ni ringa in till oss så hjälper vi till.
  Mattias
  (Uppdaterad )
 • Jag är i färd med att byta dator och försöker komma åt de företag som jag redan har i molnet och jag har skapat fil att läsa in för företagen, men alternativet ” Mer- Skapa företag från fil med molninställninar” finns inte bland alternativen i den nya versionen. Var hittar jag ”Skapa företag från fil” för att läsa in de molnföretag som jag inte hittar på nya datorn?
  Hannah
 • Hej Hannah!

  Hur ser det ut i din licens? Om du inte har alternativet med molndatabas skulle jag tro att du behöver uppdatera licensen under Arkiv - Licensuppgifter.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support
 • Hej! Jag har haft alla företag lokalt på min gamla dator och har sparat ner dem på den nya. Jag vill börja använda molnet, men behöver först hitta rätt ställe att spara företagsfilerna på så att BLA hittar dem. Eller kan jag lägga in dem direkt i molnet? (Den gamla datorn är inte användbar längre.)
  Mvh
  Tina
  Tina
 • Hej Tina!

  Om du har säkerhetskopior behöver du först spara ner dem i BL Administration innan du kan skicka upp dem i molnet. De behöver alltså förts finnas i din företagslista.

  Det kan du göra genom att installera programmet på en ny dator och uppdatera licensen. När du kommer in till företagslistan är den förmodligen tom. Där kan du klicka på knappen Mer - Importera företag. Detta får du upprepa tills alla företagen är upplagda. När de är upplagda kan du markera samtliga företag och klicka på Mer - Flytta markerade företag till molnet. Då kommer programmet att börja flytta upp lagringen till molndatabaser.

  Med vänliga hälsningar
  Kristina Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.