Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Höja befintliga löner

Hej! När jag höjer befintliga löner i bl plus för både anställd med månadslön samt anställda med timlön måste jag göra något mer än att gå in på anställd, lön och bara skriva i den nya lönen? Ska den uppdateras på annat sätt också?

Med vänlig hälsning Liza

Kommentarer

 • Hej!
  Det ska räcka med att du ändrar där samt svarar ja på frågan om fasta lönerader ska uppdateras. Om du har någon med månadslön som jobbar deltid så bör även heltidslönen uppdateras under knappen "Konstanter för användning i formler på lönearter".
  Malin Support
 • Hej och tack för svar!
  Försökte höja timlön idag men fick detta meddelande: 

  Gick in på Lön/skatt och ändrade men fick då även svaret: -Lönen är ändrad och konstanter för användning i formler på lönearter finns angivna och bör kontrolleras.
  Blir nu osäker på om jag bör göra något mer än "bara ändra" summan till ny timlön?

  Med vänlig hälsning Liza
  Liza
 • Hej Liza,

  Generellt sett så räcker det så om även den ev fasta löneraden blivit uppdaterad (fliken Fast/individuell lön). Men det kan vid timlön även vara rekommenderat att se över t.ex. årsinkomsten angiven under knappen 'Konstanter för användning i formler på lönearter' (fliken Lön och skatt) då denna inte räknas ut automatiskt av programmet, missade att förtydliga det i mitt tidigare svar.
  Malin Support
 • Tack!
  Hur gör jag med årsinkomsten under "konstanter" när personen är garanterad/har avtal på att jobba 24 tim/v "minst" men som oftast jobbar mer, dvs mertid? Har ingen exakt summa alltså. 

  Med vänlig hälsning Liza
  Liza
 • Hej Liza,
  I engångsskattetabellen är spannen för olika procentsatser större. Du behöver alltså inte har precis på kronan rätt årslön. Det du kan göra är att kolla de tre senaste månaderna, räkna ett snitt för en månad och beräkna årslön på det.  Med vänlig hälsning

  Erika Support
 • Tack snälla! Tabellen var till verklig stor hjälp också! Med vänlig hälsning Liza
  Liza

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.