Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur gör jag för att importera förtryckta värden till Inkomstdeklaration 1?

Jag har hört att man nu kan importera de förtryckta värdena till Inkomstdeklarationen 1. Stämmer det och hur gör jag då?
A.M.

Kommentarer

 • Hej!

  Det stämmer bra det. Du kan i år (Besk 2020) importera de värden som finns som förtryckta på blanketten INK1. Tyvärr går det inte importera uppgifter från specifikationen, så exempelvis avdragen skatt och underlag för jobbskatteavdrag måste du fylla i själv. (Detta kommer Skatteverket utveckla, så vi hoppas det kommer fungera nästa år)

  För det första måste du ha tillgång till den PDF som Skatteverket skickat ut via digitala brevlådor eller som du kan hämta på Mina sidor för privatpersonen.

  Sparar du dina deklarationer i molnet kan du med fördel börja med att infoga deklarationen som ett dokument i din molndeklaration. Då finns hela den förtryckta deklarationen inklusive specifikationen och den preliminära skatteuträkningen sparad här. För att göra detta klickar du på funktionsknappen Infoga dokument som du når från huvudblanketten eller från Deklarationsöversikten.  För att importera värdena till huvudblanketten klickar du på funktionknappen Import till INK1.
  Jobbar du med lokalt sparade deklarationer finns här bara alternativet Import från egen plats.
  Har du infogat PDF-filen i deklarationen kan du klicka på Import från molnfil.

  Nu utförs importen och dina värden har lagts in som förtryckta värden på huvudblanketten.

  Om detta inte fungerar kan det bero på att PDF-filen i något läge har sparats om så att den infogade SRU-filen har gått förlorad. Hämta då om PDF-filen på Skattverkets hemsida, och se till att du inte sparar om filen i egen PDF-läsare, utan att du bara laddar ner filen. Den hamnar då normalt i Hämtade filer.

  Marie Support
 • Suveränt

  Katarina
 • Jag ser bara alternativet Import till INK1/Import från egen plats och det fungerade att läsa in PDF-filen (har bara molnfiler)  😀

  Är det några fler uppgifter som importeras detta beskattningsår?
  Ann
 • Hej.
  För att importera från en molnfil måste du ha bifogat din deklaration i din sparade moln-deklaratoin. Då bör du nå det alternativet.
  Tyvärr infogas inga fler uppgifter än de förtryckta på vanliga deklarationsblanketten. Vi får hoppas på bättring av Skatteverket till ett senare år.
  Marie Support

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.