Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Hur gör jag om jag skall fakturera med omvänd byggmoms

Hur gör jag om jag skall fakturera med omvänd byggmoms

Kommentarer

  • Hej

    Du fakturerar byggföretaget med momsfri faktura då Byggföretaget redovisar omvänd moms, dvs utgående moms och lyfter ingående moms. Det går i fakturaregistreringen att kryssa för rutan momsfritt.

    I fakturaregistreringen kan du under fliken Övrigt klicka på knappen blankett och där välja mallen Faktura_byggmoms alternativt att du i fakturautskriften klickar på blankett och väljer den.

    Om du har en artikel för denna typ av försäljning kan du på artikelkortet under fliken redovisning & lager skriva in 3231 (försäljning inom byggsektorn) på raden försäljning. Du kan annars i fakturaregistreringsbilden via Merknappen - inställningar - bocka i rutan konto - spara med OK, efter detta dyker det upp en till kolumn (konto) i registreringsbilden där du har möjlighet att skriva in önskat försäljningskonto när du gör fakturan.

    Se även till så att konto 3231 finns med i ruta 41 i skattedeklarationen, detta gör du under uppläggning - momsuppgifter - skattedeklaration - skriv in 3231 i ruta 41. Se till så att kontot inte finns med i någon annan ruta, t.ex. ruta 05. Ändra i så fall intervallet i den rutan till t.ex. 3000-3230,3232-3599.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.