Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

IB kostnadsställen och huvudbokföring

Hej!
Detta gäller en förening med flera sektioner. Vi har lagt in IB för de olika sektionerna och allt ser normalt ut när man väljer redovisning per kostnadsställe (=sektion). Men när man väljer huvudredovisning så förväntade vi oss att vi skulle få totalen av alla kostnadsställen. In- och utgående saldon verkar inte hänga med då. Ingående saldo är summan av alla tidigare års förändringar utan hänsyn taget till IB då vi började använda BL. Inte ska man väl lägga in IB för samma konto både under huvudkonton och kostnadsställen?

Kommentarer

 • Hej Anders,

  Du behöver lägga in IB även på huvudkonton, det som är inlagt under kostnadsställen sammanslås alltså inte till huvudkonton.

  Återkom om du funderar över något.

 • Hej igen!
  Vi har nu lagt in IB för både kst och huvudbokföring. Allt verkar stämma för IB 2014 utom när det gäller ett konto som vi tömt under året. Detta konto visas rätt i huvudbokföringen (syns ej under IB eftersom kontot är tomt) men under kostnadsstället ligger -185000 kr i IB = det belopp vi tömde kontot på trots att IB för 2013 var 185000 kr och transaktionen bokfördes på just det kostnadsstället och utgående saldot för kontot 2013 är 0.

  Vad kan vara fel? Jag provade att föra tillbaka en krona till kontot, och då blir IB riktigt.

 • Hej!

  Svårt att svara på vad som kan fela, skicka in en kopia till oss så får vi kika. Gör detta via arkiv - export - företagsdata till BLA support FPT. Meddela oss när detta är gjort så återkommer vi.

 • Hej!
  Datat övertankat. Verifikationen där jag lade till 1 kr till konto 1942 på kst 3 är borttagen, men ändå står 1 kr som IB på kontot för 2014.

 • Hej!

  Om du gör en omuppdatering av redovisningen under menyn aktivitet - avstämning så kommer programmet hitta några fel som korrigeras automatiskt, efter detta ska det stämma! Svårt att svara på vad som kan ha orsakat detta men möjligen något datoravbrott eller liknande som gjort att databasen inte uppdaterats vid något/några verifikat.

 • Hej igen!
  Provade enligt ovan. Nu raderades alla manuellt inlagda IB, så det blev inte helt rätt nu heller. Enda lösningen verkar vara att året innan sektionen (kst) börjar använda BL registrerar man en verifikation med alla de IB som ska finnas nästa år på aktuellt kst. Inte lägga in några IB manuellt.
  Inte heller nu blev det rätt med kontot som tömdes under året förrän jag körde "avstämning" en gång till. Det verkar som om man måste köra "avstämning" varje gång man tömt ett balanskonto för att det ska bli rätt IB nästa år.

 • Hej!

  Du kan genom att redigera räkenskapsåret under aktivitet - räkenskapsår välja blockera IB för uppdatering från föregående år, då ska de värden du manuellt fört in som IB inte ersättas av UB föregående år vid en omuppdatering av redovisningen.

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.

Mitt inlägg förmodereras innan eventuell publicering. Jag har tagit del av policyn för personuppgifter och innehåll.